Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

46 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της Μαφάλντα



Γίνεται πλέον 46 ετών αλλά διατηρεί την παιδική αφέλεια και περιέργειά της. Εξάλλου δηλώνει ακόμη 6 μόλις χρονών.
Παρόλα αυτά συνεχίζει να προβληματίζεται τόσο για μεγάλα προβλήματα του κόσμου, κυρίως της εποχής του Ψυχρού Πολέμου και του Πολέμου του Βιετνάμ, ή απλά να προσπαθεί να βρει τρόπο να αποφύγει να φάει την σούπα που τόσο σιχαίνεται και συνεχώς φτιάχνει η μητέρα της.
Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει διερμηνέας στον ΟΗΕ και κολλητοί της φίλοι είναι οι Σουσανίτα, Φελίπε, Μανολίτο, Μιγκελίτο, Νάντο και Ελευθερία.
Ο λόγος για τη Μαφάλντα, το πρώτο στριπ της οποίας άρχισε να εκδίδεται για πρώτη φορά στις 29 Σεπτεμβρίου του 1964 στο περιοδικό Πριμέρα Πλάνα. Η ηρωίδα μιας μακριάς σειράς σχεδίων του Αργεντινού Quino και πρωταγωνίστρια της δικής της σειράς κόμικς την περίοδο 1964-1973 υπήρξε πολύ δημοφιλής σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη.
Η πρώτη, βέβαια, εμφάνιση της Μαφάλντα επρόκειτο να γίνει σε μια διαφημιστική καταχώρηση δυο χρόνια νωρίτερα. Αλλά το σχέδιο ναυάγησε και πέρασαν δύο χρόνια μέχρι να γίνει πρωταγωνίστρια της δικής της σειράς.
Μετά το 1973, η Μαφάλντα εμφανίσθηκε κάποιες φορές σε ιστορίες του Κίνο, κυρίως για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα, τρία χρόνια αργότερα πόζαρε σε αφίσα της UNICEF, για τη Συνθήκη των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Στα ελληνικά, οι ιστορίες της Μαφάλντα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Μέδουσα».
Πηγη:tvxs.gr
4


ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: