Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Με “τρύπια” άμυνα η ΑΕΚ έχασε 4-2


Προδόθηκε από την κακή ανασταλτική λειτουργία της η ΑΕΚ που έχασε με 4-2 
στην Αγία Πετρούπολη από τη Ζενίτ για την 2η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.
Σκόραραν για τη ρωσική ομάδα οι Χούμποτσαν (1'), Άλβες (13'), Λάζοβιτς (42' πεν., 57') και για την ΑΕΚ οι Λυμπερόπουλος (37') και Καφές (83' πεν.). Η ΑΕΚ έπαιξε με 10 παίκτες από το 41' λόγω αποβολής του Νασούτι.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε στο "Πετρόφσκι" με συνταγή Μπάγεβιτς, χωρίς να χρησιμοποιηθούν παίκτες που δεν έπαιζαν με τον Σέρβο στον πάγκο. Η μόνη ουσιαστικά αλλαγή που έκανε ο Χριστόφορος Κόλα ήταν να χρησιμοποιήσει τρία αμυντικά χαφ, αφαιρώντας έναν παίκτη από την επιθετική γραμμή, ώστε να περιορίσει το δημιουργικό παιχνίδι της Ζενίτ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, αφού για ακόμα μία φορά η "Ένωση" προδώθηκε από την άμυνά της και ειδικά από τους νεοφερμένους, Νασούτι και Πατσατζόγλου. Μόλις στο 13ο λεπτό το σκορ ήταν 2-0 με τα γκολ του Χούμποτσαν και του πρώην "κιτρινόμαυρου", Μπρούνο Άλβες.

Οι "εκρηκτικοί" Ρώσοι φάνηκαν να πατάνε φρένο μετά το 2-0 και η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι. Στο επιθετικό κομμάτι οι παίκτες του Κόλα ήταν καλοί, δημιούργησαν ευκαιρίες και έφτασαν στην ισοφάριση με το πολύ όμορφο σουτ του Νίκου Λυμπερόπουλου στο 37'.

Η φάση που ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι ήρθε λίγο πριν τη συμπλήρωση 45 λεπτών. Ο Μπιστρόφ κατέβασε την μπάλα με το χέρι, ο Μίλοραντ Μάζιτς δεν το είδε και στη συνέχεια ο Νασούτι τράβηξε τον Ρώσο από τη φανέλα με αποτέλεσμα να καταλογιστεί πέναλτι και ο ίδιος να αποβληθεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ακόμα και με δέκα παίκτες, η ΑΕΚ στάθηκε καλά από τη μέση και μπροστά. Ωστόσο, η "σβηστή" Ζενίτ φάνηκε να μπορεί να "τρυπήσει" την "κιτρινόμαυρη" άμυνα ανά πάσα στιγμή. Με πολύ όμορφο τακουνάκι ο Λάζοβιτς έκανε το 4-1 και έδωσε ευκαιρία στον Σπαλέτι -αλλά και στον Κόλα- να ξεκουράσουν παίκτες. Δέκα λεπτά πριν το φινάλε η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε και πάλι στον Σέρβο διαιτητή, αφού στο πέναλτι του Μαλαφέεφ πάνω στον Ντιοπ, οι άνθρωποι της "Ένωσης" θεωρούν ότι ο Ρώσος τερματοφύλακας έπρεπε να αποβληθεί. Να σημειωθεί ότι η Ζενίτ είχε εξαντλήσει τις αλλαγές της και σε τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να επιστρατευτεί παίκτης γηπέδου για να υπερασπιστεί το τέρμα.

Πέρα από την εύκολη ήττα, στα αρνητικά πρέπει να συγκαταλεχθεί και το νέο κρούσμα απειθαρχίας. Ο Νάτσο Σκόκο έγινε αλλαγή στο 82ο λεπτό και ενώ ετοιμαζόταν να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Ντιοπ, εκνευρίστηκε και δεν πήγε ως όφειλε στο κέντρο του γηπέδου για να δώσει το χέρι του στον Ίσμαελ Μπλάνκο.

Το φιλμ του αγώνα:

1' ΓΚΟΛ (1-0): Στην πρώτη φάση του αγώνα η Ζενίτ άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του Χούμποτσαν από τα 25 μέτρα.
10' Με διπλή προσπάθεια ο Μαλαφέεφ απέκρουσε το σουτ του Σκόκο.
13' ΓΚΟΛ (2-0): Ο Μπρούνο Άλβες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάζοβιτς.
25' Πολύ καλό σουτ του Τζιμπούρ, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
29' Καλή κίνηση του Μπουκάροφ, που όμως αστόχησε απέναντι από τον Αραμπατζή.
33' Ωραίος συνδυασμός Σκόκο και Τζιμπούρ, με τον Αλγερινό να αστοχεί.
37' ΓΚΟΛ (2-1): Ασίστ του Σκόκο στον Λυμπερόπουλο που με όμορφο σουτ μείωσε το σκορ.
40' ΠΕΝΑΛΤΙ: Ο Μάζιτς σφύριξε πέναλτι για τράβηγμα του Νασούτι στον Μπιστρόφ, που όμως νωρίτερα είχε πάρει την μπάλα με το χέρι.
41' ΑΠΟΒΟΛΗ: Ο Νασούτι ήταν τελευταίος παίκτης και ο Μάζιτς του έδειξε την κόκκινη κάρτα.
42' ΓΚΟΛ (3-1): Ο Λάζοβιτς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και "κλείδωσε" τη νίκη για τη Ζενίτ.
55' Καλό σουτ του Λάζοβιτς, έφυγε λίγο άουτ.
57' ΓΚΟΛ (4-1): Ο Λάζοβιτς πέτυχε με τακουνάκι το δεύτερο προσωπικό του γκολ μετά από πάσα του Λούκοβιτς.
61' Μόνος του στην περιοχή των Ρώσων βρέθηκε ο Λαγός, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
81' ΠΕΝΑΛΤΙ: Ο Ντιοπ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ζενίτ και πλάσαρε τον Μαλαφέεφ, ο οποίος "γκρέμισε" τον Σενεγαλέζο μέσα στην περιοχή. Η μπάλα δεν πήγε προς το τέρμα και ο διαιτητής υπέδειξε τον πέναλτι, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να διαμαρτύρονται έντονα ζητώντας αποβολή του διεθνούς Ρώσου τερματοφύλακα.
83' ΓΚΟΛ (4-2): Πολύ καλή εκτέλεση πέναλτι από τον Καφέ, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
92' Σουτ του Ροσίνα, σταθερά μπλόκαρε ο Αραμπατζής.

ΣΚΟΡΕΡ: 1' Χούμποτσαν, 13' Άλβες, 42' πεν, 57' Λάζοβιτς - 37' Λυμπερόπουλος, 83 πεν. Καφές
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαλαφέεφ - Πατσατζόγλου, Μάκος
ΚΟΚΚΙΝΗ: 41' Νασούτι

ΖΕΝΙΤ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Χούμποτσαν, Μπρούνο Άλβες, Κρίζανατς, Λούκοβιτς, Ζιριάνοφ, Ντενίσοφ (66' Σιρόκοφ), Μπιστρόφ (74' Κανουνίκοφ), Λάζοβιτς, Ντάνι (67' Ροσίνα), Μπουκάροφ
ΑΕΚ (Χριστόφορος Κόλα): Αραμπατζής, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Δέλλας, Λαγός, Γκέντσογλου, Καφές, Μάκος, Λυμπερόπουλος (46' Γιάχιτς), Σκόκο (82' Μπλάνκο), Τζιμπούρ (58' Ντιοπ)

Πηγή: enet.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: