Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΕΛ - Κέρκυρα 1-1


Είναι να απορεί κανείς για το πόσο δύσκολα αντιμετωπίσιμο είναι το κατά τα άλλα προβλέψιμο παιχνίδι της Κέρκυρας.
Ο Μπάμπης Τεννές δεν πρωτοτύπησε στο στήσιμο της ομάδας του αφού προτίμησε πολυπληθές κέντρο και τους Επστάιν, Τσίγκα σφαίρες μπροστά. Η ΑΕΛ από την πλευρά της με τον Κουζέν στην κορυφή και τον Κανόμπιο ακριβώς πίσω του έκανε αυτό που ακριβώς περιμέναμε. Πήρε τα ηνία του αγώνα, έκλεισε την Κέρκυρα στα καρέ της και επιχείρησε να ανοίξει την άμυνά της.

Ο κόπος λίγο έλειψε να αποδειχθεί μάταιος καθώς οι γηπεδούχοι σκόραραν από πέναλτι που παραχώρησε ο Μαϊστόροβιτς αλλά και πάλι αυτό το προβάδισμα δεν στάθηκε ικανό να χαρίσει στην ΑΕΛ ηρεμία και αυτοπεποίθηση. Μόλις για εννιά λεπτά η Κέρκυρα πίεσε και η ασταθής άμυνα των γηπεδούχων (χωρίς τον τιμωρημένο Ταυλαρίδη) έκανε το λάθος (συγκεκριμένα ο Βιέρα) για να κάνει με άνεση ο Φλαβίνιο το 1-1.

Τη συνέχεια την μαντεύει εύκολα ο καθένας. Η ΑΕΛ στο 1/3 του γηπέδου, η Κέρκυρα κλεισμένη στο καβούκι της και η αγωνία των φίλων των γηπεδούχων στο κατακόρυφο. Οτι και αν δοκίμασε ο Παπακώστας πάντως, η άμυνα των Φαιάκων ουδέποτε ξεκλειδώθηκε. Ακόμα και στη φάση του 89', όταν ο Κωνσταντόπουλος εξουδετερώθηκε, ο Κωλοβέτσιος δεν είχε την ψυχραιμία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Κλειδί αγώνα

Τον βαφτίζει κανείς κατενάτσιο ή οχι, ο τρόπος που αμύνεται η Κέρκυρα είναι αποτελεσματικός. Ναι μεν αφήνει την πρωτοβουλία στον αντίπαλο, ωστόσο δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση τη δημιουργία κλασικών ευκαιριών.

ΜVP

Αποκλείεται να μην κερδίσει κλήση στην Εθνική ομάδα ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αν συνεχίσει έτσι. Παίζοντας σε μία ομάδα με...ταπεινούς στόχους, ο Ελληνας πορτιέρο έχει συμπεριφορά και νοοτροπία γκολκίπερ μεγάλου συλλόγου που αντιδρά αποτελεσματικά ακόμα και κρύος. Στο Αλκαζάρ χρειάστηκε να επέμβει μία φορά και το έκανε εντυπωσιακά στο σουτ του Κανόμπιο.

Αδύναμος Κρίκος

Οπως και να το δει κανείς, από την ΑΕΛ απουσιάζει ο παίκτης με το κίλερ -ένστικτο στο γκολ. Για να πετύχει τέρμα η ομάδα του Παπακώστα θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερη και να δημιουργεί μεγάλο αριθμό ευκαιριών.

Διαιτητής: Δ.ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βοηθοί: Λ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, Π.ΤΡΥΦΩΝ

Συνθέσεις
Α.Ε.Λ.:
Σεμπάστιαν Βιέρα, Νίκος Νταμπίζας, Στέλιος Βενετίδης, Ιμπραϊμ Ταλ (78' Στέφεν Μακίνουα), Γκέρεμι Ντζίταπ, Δημήτρης Κολοβέτσιος, Φαμπιάν Κανόμπιο (67' Αλεξάντερ Σίμιτς), Τουμέρ Μετίν, Περέιρα Ρομέου, Ντανιέλ Κουζέν, Γιαν Μπλάζεκ (46' Σιμόν Αμπουχατζίρα)
Κέρκυρα:
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Τάσος Βενέτης, Δημήτρης Κοντοδήμος, Ιβιτσα Μαϊστόροβιτς, Ντένις Επσταϊν, Ακης Στολτίδης, Ζοζέ Ντε Καρβάλιο Φλαβίνιο (79' Διονύσης Μακρυδημήτρης), Γιώργος Μακρής (63' Γιάν Χάμπλε), Χρήστος Καλαντζής (55' Ηλίας Ιωάννου), Θανάσης Τσίγκας, Βερονέζι Γκουστάβο
Πηγη:contra.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: