Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Εκκενώθηκε η Times Square λόγω εκρηκτικών σε αυτοκίνητο

Συναγερμός σήμανε στην πολυσύχναστη Times SquareΣυναγερμός σήμανε στην πολυσύχναστη Times Square, όταν οι αμερικανικές Αρχές ενημερώθηκαν για την ύπαρξη ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου γεμάτο με εκρηκτικά.

Η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, τη στιγμή που στην Times Square βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι. Το παγιδευμένο σκούρο πράσινο SUV, μάρκας Nissan, περιείχε εκρηκτικά, βενζίνη, προπάνιο, έναν ωρολογιακό μηχανισμό και ηλεκτρικά καλώδια συνδεδεμένα σε αυτόν.

Οι πινακίδες του οχήματος δεν αντιστοιχούν στην άδεια κυκλοφορίας του.

Αυτήν τη στιγμή οι Αρχές ερευνούν "σπιθαμή προς σπιθαμή" την ευρύτερη περιοχή και ρωτούν οποιονδήποτε βρισκόταν εκεί, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες, για να βρουν το κίνητρο αυτής της "βομβιστικής απόπειρας", καθώς και το ποιός είναι ο "εγκέφαλος".

Σύμφωνα με πληροφορίες εθεάθη ένας άντρας να φεύγει τρέχοντας από το σημείο λίγο πριν ειδοποιηθούν οι Αρχές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, ενημερώθηκε άμεσα και έδωσε εντολή να αναλάβει την υπόθεση το υπουργείο Eσωτερικής Ασφάλειας, που είναι επιφορτισμένο με ζητήματα που αφορούν πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, είπε σε συγκεντρωμένους δημοσιογράφους στο σημείο: "Σταθήκαμε πολύ τυχεροί. Αποφύγαμε κάτι που θα μπορούσε να αποδειχτεί ένα πολύνκερο περιστατικό".

Αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι το περιστατικό δεν συνιστά τρομοκρατική απειλή και η αστυνομία της Νέας Υόρκης φέρεται να πρότεινε στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να μη συνεχίσουν τη συμμετοχή τους στην έρευνα. Ο εκπρόσωπος του FBI, Ρίτσαρντ Κόλκο, είπε νωρίτερα ότι ειδική αντιτρομοκρατική ομάδα "αντέδρασε" στο συμβάν από κοινού με την αστυνομία.

Σύμφωνα με πυροτεχνουργό τον οποίο επικαλέστηκε η εφημερίδα "The New York Times", ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν αυτοσχέδιος και χρησιμοποιούσε τρεις κυλίνδρους με προπάνιο, δύο δοχεία με βενζίνη και κάποια "σκόνη", αλλά η λειτουργία του μηχανισμού πυροδότησης "απέτυχε".
Πηγη:zougla.gr



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: