Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Tέχνη από σκουπίδια...


Διαγωνισμός για τη δημιουργία έργων τέχνης με πρώτη ύλη τα σκουπίδια...Με ένα διαγωνισμό για τη δημιουργία έργων τέχνης από μαθητές, με πρώτη ύλη τα σκουπίδια και με το μήνυμα «Ανακυκλώνουμε με τέχνη», το υπουργείο Περιβάλλοντος συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και απευθύνεται σε παιδιά της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΚΑ, πρόκειται για μια δράση που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών.

Καλούνται οι μαθητές να φτιάξουν έργα τέχνης μηδενικού κόστους, καθώς δεν παρεμβάλλονται έντυπο υλικό ή άλλη δαπάνη και κυρίως για τη φύση, αφού με τον τρόπο αυτό επεκτείνεται η ζωή των σκουπιδιών σε έργα τέχνης.

Οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν «σκουπίδια» και τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν έργα κάθε μορφής, γλυπτά, κολάζ και συνθέσεις, αξιοποιώντας μια νέα λογική: «δεν σπαταλάμε, δεν πετάμε, εξοικονομούμε και επαναχρησιμοποιούμε».

Σχετική εγκύκλιος έχει σταλεί σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Έως τις 12 Μαΐου, σε κάθε σχολείο, τα παιδιά με τους καθηγητές τους θα επιλέξουν μια έως πέντε φωτογραφίες και θα τις στείλουν στο ΥΠΕΚΑ, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα 50 καλύτερα έργα μαθητών από όλη τη χώρα θα εκτεθούν στο νέο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο της έκθεσης «ΑΑΟ Project», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Τα 10 καλύτερα έργα θα παρουσιαστούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε δημόσια κτίρια και χώρους.



πηγη:newsit
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: