Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Sex Files: Όλες οι πρόσφατες έρευνες για το σεξ


Το σεξ χωρίς ρομαντισμό είναι επικίνδυνο

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα διαπίστωσαν ότι το ένα τρίτο των σεξουαλικών σχέσεων στο Σικάγο δεν στηρίζονται στην αποκλειστικότητα. Ένας στους δέκα άνδρες και μία στις δέκα γυναίκες ανέφεραν ότι τόσο οι ίδιοι όσο και ο/η σύντροφός τους έχουν πάει με άλλον.

Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί τους επιστήμονες, καθώς οι παράλληλες σχέσεις επιταχύνουν την εξάπλωση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών, δήλωσε ο Anthony Paik, επικεφαλής της μελέτης.

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες παρατηρείται μια αξιοσημείωτη στροφή προς τις καθαρά σεξουαλικές σχέσεις χωρίς ρομαντική διάθεση . Όλο και περισσότεροι καταλήγουν στο κρεβάτι με άτομα που είτε έχουν βγει απλά ένα ραντεβού είτε δεν έχουν βγει καν προηγουμένως,» ανέφερε ο Paik.

«Βεβαίως ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές του, αλλά θέλουμε να ελπίζουμε ότι είναι σε θέση να σταθμίσουν τους κινδύνους και τα οφέλη που μπορεί να εμπεριέχουν οι καθαρά σεξουαλικές σχέσεις χωρίς ίχνος ρομαντισμού», σημείωσε ο ερευνητής.

«Ενθαρρύνουμε άνδρες και γυναίκες να είναι προσεκτικοί στις σεξουαλικές επιλογές τους και να λαμβάνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις για να αποφύγουν τον κίνδυνο των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων.»

Το sex appeal κάνει τους άνδρες ριψοκίνδυνους

Η παρουσία μιας ελκυστικής γυναίκας ανεβάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης και ενισχύει την τάση ανάληψης κινδύνων στους νεαρούς άνδρες. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μια πρόσφατη μελέτη.

Οι ερευνητές ζήτησαν από νεαρούς άνδρες να κάνουν εύκολα και δύσκολα κόλπα στο skateboard, πρώτα μπροστά σε έναν άλλο άνδρα και στη συνέχεια μπροστά σε μια νέα, ελκυστική γυναίκα. Τα επίπεδα τεστοστερόνης καταμετρήθηκαν μετά από κάθε κόλπο.

Όπως ακριβώς είχε προβλεφτεί οι νεαροί ήταν πιο ριψοκίνδυνοι με την παρουσία των όμορφων γυναικών, ακόμη και όταν γνώριζαν ότι υπήρχε μεγαλύτερη πιθανότητα ‘’συντριβής’’. Τα επίπεδα τεστοστερόνης ήταν σημαντικά υψηλότερα στους άνδρες που τους έβλεπαν ελκυστικές γυναίκες από ό, τι στους άνδρες που έκαναν κόλπα παρουσία ενός άλλου άνδρα.

«Αυτό το πείραμα αποδεικνύει την επίδραση που υπάρχει στην τέχνη, τη μυθολογία και τη λογοτεχνία εδώ και χιλιάδες χρόνια: Οι όμορφες γυναίκες οδηγούν τους άνδρες στα άκρα», δήλωσαν οι ερευνητές Richard Ronay και William von Hippel.

Η αυτογνωσία κάνει καλό στο ρομαντισμό;

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι αν είστε ειλικρινείς και αντικειμενικοί με τον εαυτό σας, θα έχετε καλύτερες ερωτικές σχέσεις.

Η έρευνα εξέτασε κατά πόσον οι ερωτικές σχέσεις επηρεάζονται από την ικανότητα ενός ατόμου να κρίνει τον εαυτό του με σαφήνεια και αντικειμενικότητα, να ενεργεί με τρόπο συνεπή με τις πεποιθήσεις του και να συμπεριφέρεται με ειλικρίνεια στις σχέσεις του με τους άλλους, ανέφερε η Amy Brunell, επικεφαλής της μελέτης και επίκουρη καθηγήτρια ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Ohio.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι φοιτητές, οι οποίοι ανέφεραν ότι είναι πιο ειλικρινείς με τον εαυτό τους είχαν και πιο καλές σχέσεις με το άλλο φύλο.

«Αν είστε αληθινοί με τον εαυτό σας, είναι ευκολότερο να ενεργείτε με τρόπο που ‘’χτίζει’’ οικειότητα στις σχέσεις και αυτό θα κάνει τις σχέσεις σας πιο ικανοποιητικές», δήλωσε χαρακτηριστικά η Amy Brunell.

Οι άνδρες απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο από τις γυναίκες όσο μεγαλώνουν

Οι άνδρες απολαμβάνουν το σεξ με αμείωτη όρεξη καθώς μεγαλώνουν, ενώ οι γυναίκες αναφέρουν πολύ μικρότερη ικανοποίηση σε μεγαλύτερη ηλικία. Αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

Σε ηλικία 55 ετών οι άνδρες μπορούν να περιμένουν άλλα 15 χρόνια σεξουαλικής δραστηριότητας, ενώ οι γυναίκες μπορούν να περιμένουν μόνο άλλα 11 χρόνια ενεργούς σεξουαλικής ζωής.

Οι άνδρες με καλή ή άριστη υγεία στα 55 μπορούν να προσθέσουν άλλα 5 - 7 χρόνια στον αριθμό αυτό. Αντίστοιχα οι υγιείς γυναίκες κερδίζουν λίγα λιγότερα χρόνια σεξουαλικής δραστηριότητας, δηλαδή από 3 έως 6 χρόνια.

Μία μικρή παρηγοριά για τις γυναίκες θα μπορούσε να είναι ότι πολλές από αυτές δεν φαίνεται να τις πειράζει ιδιαίτερα το όλο θέμα (όπως το πάρει κανείς!).

Εθισμός στο σεξ - τελικά ισχύει;

Ο George Χ. έφθασε στα όριά του όταν ξεπέρασε τα 100 one-night stands και έχασε $10,000 για το σεξ. Ο 45χρονος είναι εξαρτημένος από το σεξ εδώ και 12 χρόνια και αποτελεί έναν από τους 12 εκατομμύρια Αμερικανούς που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, σύμφωνα με την αμερικανική ένωση συμβούλων γάμου και οικογενειακών συμβούλων.

Το ζήτημα είναι σοβαρό και μάλιστα σε μια φάση κατά την οποία οι ειδικοί για θέματα ψυχικής υγείας προβληματίζονται για το αν η καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά αποτελεί πράγματι εθισμό.

Είναι πιθανό να έχει έρθει η ώρα ο όρος υπερσεξουαλική διαταραχή – και όχι εθισμός στο σεξ - να ενταχθεί στις ψυχικές διαταραχές. Σύμφωνα με τον Καναδό ψυχολόγο Ken Zucker ο προτεινόμενος όρος είναι αρκετά ουδέτερος για να συμπεριλάβει όλες τις περιπτώσεις καταναγκαστικής σεξουαλικής συμπεριφορά, αλλά και τον εθισμό, και να ανοίξει τις πόρτες για ουσιαστική έρευνα.



πηγη:men24
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share


SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: