Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Συνεχίζει το ταξίδι της η Plastiki

Συνεχίζει το ταξίδι της η PlastikiΠέρασε πάνω από ένας μήνας από τότε που άνοιξε τα πανιά του το πρώτο πλοίο στον κόσμο που φτιάχτηκε αποκλειστικά από πλαστικό. Αυτή τη στιγμή λοιπόν βρίσκεται στα Christmas Islands στον Ειρηνικό Ωκεανό, έχοντας διανύσει σχεδόν τη μισή απόσταση από αυτή που έχει προγραμματίσει!

Το πρώτο "πλαστικό" πλοίο άνοιξε πανιά!
Το εξαμελές πλήρωμα έφτασε στο νησί όπου τους υποδέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό οι ντόπιοι, τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια, ενώ τους προσέφεραν παραδοσιακά ποτά και γλυκά.

Το πλήρωμα μίλησε σε περίπου 1.000 μαθητές λυκείου του νησιού για τη σημασία της ανακύκλωσης και τους έδωσαν λύσεις προκειμένου να προστατεύουν όσο καλύτερα μπορούν το περιβάλλον του τόπου τους.

Το πλοίο τους, η Plastiki, μπόρεσε να “ξεκουραστεί” κι αυτό, μετά από 1,5 μήνα σχεδόν στον ωκεανό, καθώς το πλήρωμα έκανε κάποιες ανακατασκευές και συντηρήσεις προκειμένου να “αντέξει” και το υπόλοιπο ταξίδι.

Η Plastiki, που είναι φτιαγμένη από 12.000 πλαστικά μπουκάλια, αναχώρησε στις 20 Μαρτίου από την Καλιφόρνια, και τελικός της προορισμός είναι το Σίδνεϊ.
Πηγη:cosmo.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: