Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Mπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ 64-54

Mπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ 64-54H Mπαρτσελόνα επέστρεψε στον τελικό της Ευρωλίγκας μετά από 7 χρόνια απουσίας. Ανώτερη η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, νίκησε με 64-54 την ΤΣΣΚΑ στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ του Παρισιού με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρίκι Ρούμπιο.

Ετσι κρίθηκε
Αν και η ΤΣΣΚΑ πήγε το παιχνίδι στο στιλ που την βόλευε (χαμηλό σκορ, πειστικές άμυνες) η Μπαρτσελόνα έδειξε αξιοζήλευτη προσαρμοστικότητα. Και αυτό γιατί είναι η ομάδα που μπορεί να παίξει άμυνα και να πιέσει ασφυκτικά τον αντίπαλο. Το ξεκίνημα βέβαια έφερε τη μόνιμη πρωταθλήτρια Ρωσίας μπροστά με 4-11 αλλά όταν ο Ρίκι Ρούμπιο κατάφερε με την ταχύτητά του να καταφέρει πλήγματα στην ΤΣΣΚΑ, η Μπαρτσελόνα πήρε το προβάδισμα με 12-11.

Σημείο κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα κατά το πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε η είσοδος του Μπονιφάσε Ντονγκ ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στις περισσότερες μάχες που έδωσε με τους αντίπαλους ψηλούς. Ο Σενεγαλέζος σέντερ βρήκε τους απαραίτητους χώρους για να σκοράρει, την ίδια ώρα που η ΤΣΣΚΑ δεν μπορούσε να βρει ούτε ελεύθερα σουτ, ούτε συνεργασίες κοντά στο καλά. Μ' αυτά και μ' αυτά η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε ένα προβάδισμα 8 πόντων (27-19, 29-21).

Η ΤΣΣΚΑ φυσικά δεν ήταν διατεθειμένη βέβαια να παραδώσει τα όπλα αμαχητί και με μεγάλα σουτ από τους Σισκάουσκας και Λάγκτον κατάφερε να κρατηθεί σχετικά κοντά στο σκορ (36-29, 45-41).

Ομως η Μπαρτσελόνα είχε τις απαντήσεις και με τη δραστηριότητα του Ρούμπιο (σκόραρε και μοίραζε ασίστ) έβρισκε χωρίς άγχος τις απαραίτητες λύσεις. Βεβαίως, η Μπαρτσελόνα δεν εξασφάλιζε διαφορά ασφαλείας και όσο αυτό συνέβαινε η ΤΣΣΚΑ διατηρούσε τις ελπίδες της. Ειδικά όταν οι Ρώσοι μείωσαν στους τρεις πόντους (49-46, 53-50) πολλοί μύρισαν θρίλερ αλλά στο τελευταίο δίλεπτο η “Μπάρτσα” καθάρισε οριστικά την μπουγάδα. Ενα τρίποντο από τον Λόρμπεκ, άλλο ένα από τον Ρούμπιο και η ιστορία γράφτηκε στα χρώματα των “μπλαουγκράνα”.


Το αστέρι
Μόλις στα 20 του χρόνια ο Ρίκι Ρούμπιο είχε το σθένος και την ποιότητα να κρίνει έναν ημιτελικό φάιναλ φορ. Ο ταλαντούχος Ισπανός πλέι μείκερ οδήγησε με μαεστρία την ομάδα του και έκανε τα πάντα μέσα στο παρκέ. Τελείωσε τον αγώνα με 10 πόντους, 8 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα και, το κυριότερο, κράτησε με επιτυχία τα γκέμια του ρυθμού.Μεγάλη εμφάνιση από έναν παίκτη που έχει όλα τα φόντα να κάνει και μεγάλη καριέρα.
Απογοήτευση

Για να είχε σοβαρή τύχη η ΤΣΣΚΑ σ' αυτό το παιχνίδι θα έπρεπε να πάρει περισσότερη βοήθεια από όλους τους βασικούς παίκτες της και όχι μόνο από τους Λάγκτον και Σισκάουσκας. Ο ανέτοιμος Σμόντις όμως τελείωσε το παιχνίδι άποντος ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Πλάνινιτς ο οποίος είχε 0/7 σουτ.
Σχόλιo

Στο μπάσκετ, ως γνωστόν, η καλύτερη ομάδα συνήθως νικάει. Αυτό ακριβώς έγινε στον πρώτο ημιτελικό του “Παλέ ντε Μπερσί”. Η Μπαρτσελόνα δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσαρμόσει το παιχνίδι της σ' αυτό της ΤΣΣΚΑ και ουσιαστικά “σκότωσε” τους Ρώσους με το όπλο που στα χαρτιά σχεδιάστηκε ο δικός της θάνατος. Ο κύκλος της ΤΣΣΚΑ μετά από τέσσερις συνεχόμενους τελικούς και δύο τρόπαιο, μάλλον έκλεισε.

Tα δεκάλεπτα: 12-11, 29-21, 47-41, 64-54
Μπαρτσελόνα: Μπαζίλε, Ρούμπιο 10 (2), Λάκοβιτς 3 (1), Ναβάρο 10 (2), Βάσκεθ 11, Ντόνγκ 9, Μόρις 2, Λόρμπεκ 7 (1), Μάικλ 8, Γκριμάου 4.

ΤΣΣΚΑ: Σμόντις, Σισκάουσκας 19 (2), Χόλντεν 7 (1), Μενσά-Μπονσού, Πονκράσοφ 2, Βορόντσεβιτς, Λάνγκντον 12 (2), Κάουν 9, Κριάπα 5 (1), Πλάνινιτς
Πηγη:contra.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: