Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Συνεχίζεται η πτώση του Internet Explorer


Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Net Applications, το μερίδιο αγοράς του Internet Exlporer συνεχίζει να συρρικνώνεται, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα κέρδη για τους άλλους browsers. Τα νούμερα του Απριλίου δείχνουν μερίδιο 59,95% για τον browser της Microsoft, ο οποίος υποχωρεί πλέον στο χαμηλότερο σημείο από το 1999, όταν ο Internet Explorer 4 είχε αντίστοιχο ποσοστό.

Φυσικά, τις απώλειες του IE καρπώνονται οι άλλοι browsers, με τον Chrome να καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη. Ο browser της Google έφτασε το 6,73% τον Απρίλιο, διατηρώντας το διψήφιο ποσοστό αύξησης. Η Firefox είχε κι αυτός κέρδη αλλά μικρότερα, με το μερίδιό του να διαμορφώνεται τελικά στο 24,59%.

Η αξιοπιστία αυτών των ποσοστών δεν είναι εξασφαλισμένη, καθώς άλλες εταιρείες δίνουν άλλα στοιχεία. Για παράδειγμα, η StatCounter δίνει ποσοστό 51,42% στον IE. Η τάση, πάντως, είναι κοινή σε όλες τις μετρήσεις, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα ότι η δημοτικότητα του IE μειώνεται διαρκώς.

Απομένει να δούμε τι μπορεί να κάνει η Microsoft για να αναστρέψει το κλίμα. Ο Internet Explorer 8 δεν έχει και πολλά περιθώρια, οπότε το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στον IE9 ο οποίος θα υποστηρίζει DirectX acceleration και HTML5.



πηγη:sexy star
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: