Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

The Greek way!

The Greek way!
Γιατί το 2010 είναι ελληνική χρονιά όσον αφορά στη διεθνή, μουσική βιομηχανία; Ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που έχουν ελληνική φλέβα και δεν γουστάρουν να το κρύβουν; Ποια η αποδοχή τους από την εγχώρια αγορά και ποιες οι διακρίσεις τους ανά τον κόσμο;

Orianthi

Orianthi
Στα 18 της χρόνια έπαιξε on stage μαζί με τον Carlos Santana. Συμμετείχε στο Crossroads Guitar Festival του Eric Clapton και έχει ήδη μπει στη λίστα με τις 12 πιο σημαντικές κιθαρίστριες όλων των εποχών.

Στην 51η απονομή των Grammy Awards ανέβηκε στην σκηνή ως lead guitarist της Carrie Underwood, ενώ παίζει σόλο κιθάρα στο κομμάτι "Sleepwalker" του Adam Lambert για τις ανάγκες του ντεμπούτου του "For Your Entertainment". Highlight της καριέρας της; Η σειρά συναυλιών This Is It του Michael Jackson φυσικά, μιας και έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε και στο σχετικό documentary του Kenny Ortega. Το δεύτερο album της με τίτλο "Believe" έφτασε μέχρι το Νο 19 των Rock Albums του Billboard, ενώ στην Αυστραλία ανέβηκε μέχρι και το Νο 6.

Το επώνυμο της κυρίας; Panagaris. Το μέλλον της; Διαγράφεται λαμπρό. Με λίγα λόγια; Alex Kapranos & Yannis Philippakis φάτε τη σκόνη της. No offence dudes.

Marina And The Diamonds

Marina And The Diamonds
Με την κυκλοφορία του "The Family Jewels" ανέβηκε στο Νο 5 των UK album charts, ενώ στη χώρα μας έφτασε μέχρι και το Νο 7.

Στο ετήσιο poll του BBC για το Sound Of The Year κατέκτησε τη δεύτερη θέση πίσω από την Ellie Goulding, ενώ η κατάληξη "The Diamonds" δεν αναφέρεται σε κάποιο backing group, αλλά στους fans της. Η εναλλακτική ποπ που παίζει έχει έντονες αναφορές στην πιανιστική ροκ των Queen και του Elton John, ενώ δεν ντρέπεται να παραδεχτεί ότι ακούει, μεταξύ άλλων, Britney Spears, Madonna και Dolly Parton.

Η Marina Lambrini Diamandis είναι μισή Ουαλή και μισή Ελληνίδα. Με λίγα λόγια: Και βουνό και θάλασσα. Μιλάει ελληνικά, ακούει Σωκράτη Μάλαμα και Χατζιδάκι, ενώ πριν ακόμα κυκλοφορήσει δίσκο είχε δώσει αποκλειστική συνέντευξη στον Spyrea Sid των Cyanna για λογαριασμό του Mad Radio 106,2. Και είναι γεγονός - μοιάζει στην Catherine Zeta-Jones.

N-Dubz

N-Dubz
Θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι Βρετανοί Black Eyed Peas ή η group version του Dizzee Rascal. Οι N-Dubz είναι ότι πιο hot στην urban σκηνή του Λονδίνου, ενώ έχουν κυκλοφορήσει 2 studio album.

Το δεύτερο με τίτλο "Against All Odds" έφτασε μέχρι το Νο 6 στα UK charts, ενώ έχει ήδη βγάλει 2 δύο top-10 singles. Έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής 4 Mobo Awards (μεταξύ αυτών και ένα στην κατηγορία Best UK Act), ενώ έχουν συνεργαστεί τόσο με τον Gary Barlow όσο και με τον Peter Andre.

Όταν μιλάμε για τους N-Dubz, μιλάμε για τους Dino "Dappy" Contostavlos, Tula "Tulisa" Contostavlos και Richard "Fazer" Rawson. Τα αδέρφια Contostavlos ασχολούνται τόσο με την μουσική όσο και με την υποκριτική, ενώ, εκτός από ελληνική, έχουν και ιρλανδική καταγωγή.
Πηγη:mad.tv

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: