Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Το κινητό γίνεται και GPS

Το κινητό γίνεται και GPSΣτα 21,1 εκατ. οι καταναλωτές που χρησιμοποίησαν το κινητό τηλέφωνό τους για τις διαδρομές τους με το αυτοκίνητο.
Στροφή προς το κινητό τηλέφωνο και όσον αφορά στην πλοήγηση κάνουν οι Ευρωπαίοι ακόμη και όταν βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητό τους. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από πρόσφατη έρευνα της εταιρείας comScore.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την comScore, τον Φεβρουάριο 21,1 εκατ. καταναλωτές στις πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία) χρησιμοποίησαν το κινητό τους για πλοήγηση, αριθμός αυξημένος κατά 68% σε σχέση με πριν από ένα χρόνο.

Το ενδιαφέρον είναι πως στις συγκεκριμένες χώρες, σύμφωνα με την GfK, το 2008 και το 2009 πωλήθησαν συνολικά 20,4 εκατ. φορητές συσκευές πλοήγησης, τα γνωστά GPS.

Από τη στιγμή που εταιρείες όπως η Google και η Nokia προσφέρουν δωρεάν τη φωνητική πλοήγηση στις συσκευές Android και Symbian, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι απειλούνται οι κατασκευαστές των «κλασικών» συσκευών GPS.

Οι τελευταίοι υποστηρίζουν ότι μέσα στο αυτοκίνητο δύσκολα θα προτιμούσε κάποιος το κινητό έναντι μίας «κλασικής» συσκευής.

Όμως, η cosmScore αναφέρει ότι το 68% των καταναλωτών που χρησιμοποίησαν το κινητό για πλοήγηση το έκαναν μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ ένα 27% το χρησιμοποίησε ενώ περπατούσε, έτρεχε ή έκανε ποδήλατο!
Πηγη:imerisia.g

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: