Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Οδηγώντας με… τα μάτια!


Μια ομάδα ερευνητών από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου παρουσίασε ένα πρωτοποριακό μοντέλο αυτοκινήτου που για να κινηθεί δεν απαιτείται καμιά παρέμβαση των ανθρώπινων χεριών!



Ο οδηγός αρκεί να πατάει το γκάζι και το φρένο και να έχει τα μάτια του... δεκατέσσερα!!! Η τεχνολογία θα κάνει όλα τα άλλα.



Η ομάδα των ερευνητών, ανέπτυξε την τεχνολογία «eye-Driver» που επιτρέπει σε ένα άτομο να οδηγεί χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τα μάτια του. Ο οδηγός φορά ένα ειδικό κράνος, παρόμοιο με αυτά που φορούν οι ποδηλάτες. Πάνω σε αυτό έχει τοποθετηθεί μια κάμερα που καταγράφει κάθε κίνηση των ματιών του οδηγού και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός υπολογιστικού προγράμματος τη «μεταφράζει» σε οδηγική συμπεριφορά.



Για την ώρα το όχημα («Φάντασμα του Βερολίνου»), μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 50 χιλιόμετρα την ώρα και να κινείται σε σχετικά ελεγχόμενες συνθήκες. Μπορεί επίσης να κινηθεί και εντελώς αυτόνομα, χωρίς τη βοήθεια οδηγού, με την απλή χρήση ενός «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου τύπου iPhone.



Βέβαια, άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει σε περίπτωση που ο οδηγός αφαιρεθεί…


πηγη:star
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: