Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ντόμινο λουκέτων στα πρατήρια


"Πολλά πρατήρια έχουν κλείσει και πολλά άλλα απειλούνται με κλείσιμο", αναφέρει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και προειδοποιεί για τον κίνδυνο να μπει η αγορά καυσίμων σε φαύλο κύκλο διαρκών αυξήσεων των φόρων και διαρκούς μείωσης της κατανάλωσης.

Παράλληλα, σημειώνει ότι ο όγκος των πωλήσεων και ο τζίρος στα πρατήρια έχει μειωθεί από 10 - 30 % εξαιτίας των αυξήσεων στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Χαρακτηριστικά η ΟΒΕ αναφέρει :

"Η συνεχής αύξηση του ΕΦΚ οδηγεί σε αντίστοιχη μείωση της κατανάλωσης και στη πράξη ακυρώνει τους στόχους της κυβέρνησης να εισπράξει περισσότερα έσοδα από τους φόρους καυσίμων. Αν το ντόμινο των αυξήσεων του ΕΦΚ μεταλλαχτεί σε ντόμινο μείωσης της κατανάλωσης και κατ επέκταση σε ντόμινο κλεισίματος πρατηρίων, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Άνεργοι βενζινοπώλες και εργαζόμενοι θα αυξήσουν τη στρατιά των ανέργων σε μια κοινωνία που, ήδη, πλήττεται από κρίση, ανεργία, φτώχεια και υπέρογκα χρέη".

Κλείνοντας, η ΟΒΕ θεωρεί ότι "στη σημερινή συγκυρία μόνη οδός αύξησης των κρατικών εσόδων είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου με την εγκατάσταση και λειτουργία των συστημάτων εισροών - εκροών σε όλα τα στάδια, ώστε να μη διαφεύγει ούτε σταγόνα καυσίμου από τον έλεγχο και τη φορολογία".

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: