Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Μερικές συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας από τις ηλεκτρικές συσκευές

Μερικές συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας από τις ηλεκτρικές συσκευέςΜερικές χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη δυνατή χρήση των ηλεκτρικών συσκευών , έτσι ώστε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια καθώς και λεφτά από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Προτιμήστε τις μικρές συσκευές οι οποίες σε γενικές γραμμές καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα από τις μεγάλες. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε ένα φούρνο μικροκυμάτων από το φούρνο της κουζίνας για μικρές ποσότητες. Εξοικονομείτε χρόνο και ηλεκτρική ενέργεια.
Προτιμήστε να ζεστάνετε λίγο νερό στο βραστήρα ή σε γκαζάκι, από το να ανάψετε την κουζίνα ή το θερμοσίφωνα.

Μην αφήνετε αναμμένες τις μικροσυσκευές (καφετιέρα, σίδερο κλπ.) όταν δεν τις χρειάζεστε.

Μην αφήνετε την τηλεόραση ανοικτή όταν δεν παρακολουθείτε. Μία τηλεόραση ισχύος 100W εάν λειτουργεί κατά μέσον όρο 6 ώρες την ημέρα για όλον τον χρόνο, θα καταναλώσει 220 kWh, ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Ένας υπολογιστής με την ίδια χρήση θα καταναλώσει σχεδόν το τριπλάσιο.

Καλό είναι να γνωρίζετε πως η κατάσταση αναμονής σας επιτρέπει ναι μεν να ξανανοίξετε με ευκολία τις συσκευές σας (χρησιμοποιώντας απλά το τηλεκοντρόλ), σας στοιχίζει όμως πιο ακριβά σε ηλεκτρικό ρεύμα απ’ ότι η ετήσια κατανάλωση που αντιστοιχεί στην πραγματική τους χρήση.

Πιο συγκεκριμένα 20 ώρες σε αναμονή αντιστοιχούν σε 4 ώρες λειτουργίας της συσκευής . Γι’ αυτό κλείνετε την τηλεόραση, το βίντεο και το στερεοφωνικό από τον διακόπτη της συσκευής και όχι από το τηλεκοντρόλ, γιατί έτσι μένουν σε λειτουργία αναμονής (stand by) και συνεχίζουν να καταναλώνουν ρεύμα.

Βγάλτε τις συσκευές απ’ την πρίζα ή βεβαιωθείτε ότι τις κλείσατε όλες από τον κεντρικό διακόπτη όταν φεύγετε για διακοπές.

Η οθόνη καταναλώνει το 50% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνει ο υπολογιστής. Για να εξοικονομήσετε ενέργεια, προγραμματίστε να σβήνει η οθόνη ή τίθεται σε κατάσταση αναμονής μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα που δεν χρησιμοποιείται. Επίσης μην ξεχνάτε να κλείνετε τον υπολογιστή και τον εκτυπωτή σας.
Πηγη:i-know.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: