Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Προς πανευρωπαϊκή απαγόρευση της μπούρκας

Προς πανευρωπαϊκή απαγόρευση της μπούρκας«Η μπούρκα αποτελεί επίθεση κατά των δικαιωμάτων των γυναικών, πρόκειται για μία κινητή φυλακή». Την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας σε ολόκληρη την ΕΕ ζητά η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και επικεφαλής των Φιλελεύθερων της Γερμανίας Σιλβάνα Κοχ-Μερίν.

«Θα ήθελα η Γερμανία και ολόκληρη η Ευρώπη να απαγορεύσει την μπούρκα σε κάθε της μορφή» δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα BildamSonntag και πρόσθεσε πως «Η μπούρκα αποτελεί επίθεση κατά των δικαιωμάτων των γυναικών, πρόκειται για μία κινητή φυλακή" πρόσθεσε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Οι βέλγοι βουλευτές ψήφισαν την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας, ενώ στην Γαλλία αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη γενική απαγόρευση της ισλαμικής μέσα στον Μάιο.

Την αντίδραση τους στην απαγόρευση της μαντίλας έχουν εκφράσει εκπρόσωποι μουσουλμανικών οργανώσεων καθώς και ομάδες υπεράσσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που τονίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Πηγη:madata.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: