Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ιταλία: πρόστιμο σε μουσουλμάνα που φορούσε μπούρκα

πρόστιμο σε μουσουλμάνα που φορούσε μπούρκαΠρόστιμο ύψους 500 ευρώ επιβλήθηκε σε μια μουσουλμάνα στη Νοβάρα της Ιταλίας, επειδή φορούσε μπούρκα.
Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα βρισκόταν έξω από ένα ταχυδρομείο μαζί με τον σύζυγό της όταν τη σταμάτησαν άνδρες της δημοτικής αστυνομίας και της επέδωσαν κλήση επειδή παραβίασε τη σχετική νομοθεσία του δήμου της Νοβάρας.

Ο σύζυγός της μάλιστα δεν επέτρεψε στους άνδρες αστυνομικούς να προχωρήσουν στην αναγνώριση προσώπου, οπότε κάλεσαν μια γυναίκα συνάδελφό τους.

Με απόφασή του τον Ιανουάριο ο δήμος της Νοβάρας, που θεωρείται προπύργιο της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, απαγόρευσε τη μπούρκα σε δημόσιους χώρους, ώστε να καθίσταται δυνατή η αναγνώριση προσώπων.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ιταλία. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της Νοβάρας τόνισε ότι «δυστυχώς δεν είναι ξεκάθαρο σε όλους πως οι ενδυμασίες που εμποδίζουν την αναγνώριση προσώπων επιτρέπονται στο σπίτι αλλά όχι σε δημόσιους χώρους, σχολεία, λεωφορεία, και ταχυδρομεία».

«Υπάρχουν ακόμα κάποιοι άνθρωποι που αρνούνται να κατανοήσουν ότι η κοινότητα της Νοβάρας δεν δέχεται και δεν θέλει να κυκλοφορούν γυναίκες φορώντας μπούρκα», προσέθεσε.

«Η απαγόρευση της μπούρκας είναι το μόνο εργαλείο που διαθέτουμε για να σταματήσουμε συμπεριφορές που καθιστούν την κοινωνική ενσωμάτωση ακόμα δυσκολότερη απ’ ότι ήδη είναι», κατέληξε ο δήμαρχος της Νοβάρας.
Πηγη:i-live.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: