Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Όσα αξίζει να ρωτήσεις τη μανούλα



Έφτασε και πάλι η Γιορτή της Μητέρας. Αυτή την Κυριακή (9 Μαΐου) άσε τις βόλτες με τον καλό σου και πάρε τη μαμά σου από το χεράκι. Αφού πιείτε ένα ωραίο καφέ, βρες την ευκαιρία να ρωτήσεις τη μανούλα όσα δεν τόλμησες μέχρι σήμερα. Ιδού οι 5 must ερωτήσεις προς τη μητέρα που γιορτάζει.




1. Μανούλα, σε ποιά σημεία σου μοιάζω;

Φυσικά δεν μιλάμε για τα μεγάλα μάτια ή το γεμάτο ντεκολτέ που σου κληροδότησε βάσει γονιδίων και DNA αλλά για όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διαθέτεις στο ταμπεραμέντο σου. Έχει ιδιαίτερη σημασία να καταλάβεις αν η μητέρα σου πιστεύει πως μοιάζετε στα καλά ή στα κακά στοιχεία του χαρακτήρα σας. Ειδικά, όσον αφορά στα άσχημα και δύσκολα χαρακτηριστικά, εκεί θα μπορέσεις να εντοπίσεις και την πηγή των μεγαλύτερων διαφωνιών και καυγάδων που κάνεις μαζί της.

Χρησιμότητα: λένε πως η κουκουβάγια βλέπει το μωρό της σαν το πιο ωραίο στον κόσμο! Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα. Αν η μητέρα σου εντοπίσει ελαττώματα που είχε και η ίδια επάνω σου, θα ξέρεις ότι είναι πραγματικά και θα βρεις τον τρόπο να τα διορθώσεις.

2. Μανούλα, τι θα έκανες διαφορετικά ως μητέρα εφόσον είχες την ευκαιρία;

Σίγουρα μερικές από τις μεγαλύτερες ενοχές που έχει μια γυναίκα που είναι μητέρα αλλά και εργαζόμενη, είναι οι σχολικές εκδηλώσεις που έχασε ή οι μέρες που τα παιδιά της ήταν άρρωστα κι εκείνη έπρεπε να τ' αφήσει στη νταντά ή την πεθερά. Αυτά τα γεγονότα είναι πιθανό να έχει βιώσει και η δικιά σου μαμά και πολύ να ήθελε να τα έχει κάνει διαφορετικά. Εκεί θα βρεις μια πολύ καλή ευκαιρία να της εξηγήσεις πως πολλές φίλες σου που είχαν τη μητέρα τους πάνω από το κεφάλι και τους πραγματοποιούσε όλα τα χατίρια, ούτε έγιναν ανεξάρτητες ποτέ ούτε χρωστούν στις μητέρες τους ευγνωμοσύνη.

Χρησιμότητα: εξήγησε στη μαμά σου πόσο πολύ καταλαβαίνεις τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε πολλές φορές και θύμησέ της πως ό,τι έκανε για εσένα ήταν υπεραρκετό και δεν θα ήθελες ν' αλλάξει κάτι!

3. Μανούλα, έχεις καθόλου ενοχές;

Μπορεί η μαμά σου να γινόταν μια σπουδαία δικηγόρος αλλά οι υποχρεώσεις της μητρότητας της στέρησαν το πτυχίο και την μεγάλη καριέρα. Αν σήμερα σκέφτεται τα όσα θα μπορούσε να έχει κάνει διαφορετικά ως γυναίκα, η εξομολόγησή της θα βοηθούσε κι εσένα στη μετέπειτα ζωή σου.

Χρησιμότητα: κάθε ενοχή της μαμάς σου, μπορεί να κάνει εσένα να πάρεις την σωστή απόφαση σε μια παρόμοια κατάσταση. Ταυτόχρονα, με την εξομολόγησή της αυτή, θα καταλάβεις για παράδειγμα, το γιατί επέμενε τόσο να περάσεις στη Νομική!

4. Μανούλα, πώς και γιατί ερωτεύτηκες στον μπαμπά;

Αυτή είναι μια ερώτηση που θα κληθείς και συ μια μέρα ν' απαντήσεις. Είτε οι γονείς σου είναι μαζί, είτε έχουν χωρίσει, η ερώτηση αυτή θα κάνει τη μητέρα σου να συνειδητοποιήσει πως είσαι μεγάλη γυναίκα πια, και έτσι θ' ανοιχτεί περισσότερο. Η απάντηση που θα πάρεις από τη μαμά σου για το πώς πλέχτηκε το love story των γονιών σου, θα γιατρέψει και πιθανές πληγές που είχαν ανοίξει στην καρδιά σου, κάθε φορά που οι γονείς σου μάλωναν.

Χρησιμότητα: μια κουβέντα για άντρες μπορεί να δέσει και να ενώσει ακόμα περισσότερο δύο γυναίκες, πόσο μάλλον εσένα και την μητέρα σου. Από εκεί και έπειτα, θα νιώθεις κι εσύ μεγαλύτερη ασφάλεια για να της μιλήσεις και για δικά σου αντρομπλεξίματα.

5. Μανούλα, ποιό είναι το ωραιότερο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω για εσένα;

Η δική μου μητέρα για παράδειγμα, θα μου έλεγε το γνωστό: πάρε και κανένα τηλέφωνο. Είσαι μακρυά και θέλω να ξέρω ότι είσαι καλά κάθε μέρα. Η δική σου μαμά μπορεί να θέλει να μην βγαίνεις μέχρι τόσο αργά ή να διαβάζεις περισσότερο.

Χρησιμότητα: όπως και να έχει, το να γνωρίζεις τις αγωνίες της μανούλας σου και να ξέρεις τι θα επιθυμούσε περισσότερο από εσένα αυτή τη στιγμή, ίσως και να σε ευαισθητοποιήσει να πάρεις την απόφαση να πραγματοποιήσεις την επιθυμία της. Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρεις πλήρως, εκείνη θα ξέρει ότι προσπάθησες.



πηγη:womenonly

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

Bookmark and Share


SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: