Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Η μαύρη σοκολάτα προστατεύει από το εγκεφαλικό

Η μαύρη σοκολάτα προστατεύει από το εγκεφαλικόΑντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο κακάο εκτιμάται ότι είναι η αιτία που η σοκολάτα είναι ωφέλιμη για την αρτηριακή πίεση, καθώς οι χημικές ουσίες βοηθούν μαλακά μυϊκά κύτταρα των αγγείων να χαλαρώνουν και να διευρύνονται.

Επίσης, σύμφωνα με νέα έρευνα, μειώνεται ο κίνδυνος πρόκλησης εγκεφαλικών επεισοδίων καθώς η μαύρη σοκολάτα δημιουργεί ένα προστατευτικό κάλυμμα στους νευρώνες.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στις ΗΠΑ πραγματοποίησαν πειράματα σε ποντίκια, στα οποία προκάλεσαν εγκεφαλικό επεισόδιο διακόπτοντας τη ροή του αίματος σε αυτόν.

Οπως διαπίστωσαν, όσα είχαν λάβει προηγουμένως κάποιες δόσεις της αντιοξειδωτικής ουσίας επικατεχίνης (υπάρχει στο κακάο) υπέστησαν λιγότερες εγκεφαλικές βλάβες από εκείνα που δεν την είχαν λάβει. Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι η επικατεχίνη βελτιώνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο και τώρα οι ερευνητές ευελπιστούν ότι ανάλογα αποτελέσματα με αυτά στα ποντίκια θα έχουν και οι δοκιμές στους ανθρώπους.
Πηγη:madata.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: