Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Αιθέρια έλαια για υγεία και ευεξία


Τα αιθέρια έλαια είναι πτητικές ουσίες, χωρίς νερό, που βρίσκονται μέσα στα φυτά. Αυτές οι πτητικές ουσίες εξατμίζονται εύκολα στον αέρα και δίνουν σε κάθε φυτό την χαρακτηριστική οσμή του. Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί τα αιθέρια έλαια από την αρχαιότητα για την αντιμετώπιση πλήθους προβλημάτων. Παράγονται από φυτά, φρούτα και άνθη και έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, αρκεί να χρησιμοποιούνται σωστά..

Τα αιθέρια έλαια λαμβάνονται, συνήθως, από απόσταξη ατμού από το νερό φυτών ή φρέσκων λουλουδιών και έχουν ιδιότητες, οι οποίες εξαρτώνται από το μέρος του φυτού που έχει χρησιμοποιηθεί - φύλλα, πέταλα, φλοιός, ρίζες ή κόκκοι. Έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ενεργά συστατικά και μπορούν να διεισδύσουν εύκολα στον οργανισμό. Οι ιδιότητες αυτές τους επιτρέπουν να δρουν ταυτόχρονα και με εξωτερική χρήση για τοπική ανακούφιση, αλλά και εσωτερικά, για μια γενικότερη θεραπεία.

Τα αιθέρια έλαια προσφέρουν τη δυνατότητα αντιμετώπισης καθημερινών μικροπροβλημάτων με φυσικό τρόπο, αλλά δεν είναι τελείως ανώδυνα: ορισμένα είναι τοξικά και πολλά προκαλούν ερεθισμό αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά, π.χ. δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτέ απευθείας στο δέρμα για να μην προκαλέσουν εγκαύματα ή αλλεργίες. Επίσης πρέπει να αποφεύγονται πριν από έκθεση στον ήλιο γιατί μερικά προκαλούν φωτοευαισθησία (αντίδραση στην υπεριώδη ακτινοβολία, με αποτέλεσμα εγκαύματα και ανεξίτηλους λεκέδες στο δέρμα). Αν δεν σας τα δώσει γιατρός, ρωτήστε έναν φαρμακοποιό, γιατί παρουσιάζουν ορισμένες αντενδείξεις: δεν συνιστώνται στις εγκύους γυναίκες που θηλάζουν, καθώς και στα παιδιά ηλικίας κάτω των 7 ετών.

Πώς θα τα χρησιμοποιούμε

Με διάχυση στον αέρα

Αυτή η μέθοδος επιτρέπει την εισπνοή αιθέριων ελαίων και είναι σίγουρα η ευκολότερη για την καθημερινή ζωή. Μπορείτε να τα βάζετε σε μια ειδική συσκευή ή απλούστατα σε ένα μπολ τοποθετημένο πάνω σε ένα καλοριφέρ. Αποφύγετε τα συστήματα με κεριά γιατί ελευθερώνουν πολλή θερμότητα και υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθούν οι ιδιότητες των ελαίων, Έχετε υπόψη ότι ορισμένα αιθέρια έλαια, όπως της φασκομηλιάς, της κανέλας και του γαρίφαλου, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με αυτό τον τρόπο γιατί προκαλούν ερεθισμό στο ρινικό βλεννογόνο.

Στο μπάνιο

Ανακουφίζουν την αίσθηση του βάρους στα πόδια, χαλαρώνουν και τονώνουν. Ανακατέψτε μερικές σταγόνες σε 2 ή 3 κουταλιές πλήρες γάλα σε σκόνη πριν τα προσθέσετε στο νερό της μπανιέρας. Αυτό είναι απαραίτητο, γιατί σκέτα δεν διαλύονται στο νερό και υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα.



Πηγη:zougla

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share


SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: