Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Πώς θα κάνεις τη δίαιτα - παιχνιδάκι

Ο Μάιος έφτασε και τα γυμναστήρια γέμισαν με κορίτσια που παλεύουν να χτίσουν κορμί αγαλματένιο για να χωρέσουν στο περσινό μαγιό. Κι ενώ η γυμναστική ξεκίνησε δυναμικά, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη δίαιτά σου που μπορεί ν' αντιμετωπίσει εμπόδια μεγάλα και αξεπέραστα.
Εξαφάνισε τα εμπόδια και κάνε τη δίαιτα παιχνιδάκι σε 4 κινήσεις εύκολα και απλά, προτού μας πάρει το καλοκαιράκι!



1. Μην βάζεις το φαγητό στο επίκεντρο:

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες (αλλά και άντρες) είναι ότι συνδέουν το φαγητό με μερικές ευτυχισμένες τους στιγμές. Για παράδειγμα, έχουν μείνει στη μνήμη σου χαραγμένα τα ξενύχτια στα μπουζούκια που συνοδεύονταν με "βρώμικο" από την καντίνα εκεί δίπλα. Κανονίζεις να τα πείτε με τις κολλητές να βρεθείτε μετά από καιρό, στο αγαπημένο σας ρεμπετάδικο που όλοι οι μεζέδες είναι βουτηγμένοι στο λάδι. Σταμάτα να συνδέεις το φαγητό με τις ευτυχισμένες σου στιγμές.

Θες παράδειγμα; Αντί να βγείτε για μαργαρίτες για να πείτε τα νέα με τις κολλητές, κάντε κους- κους βάφοντας το μαλλί στο κομμωτήριο ή κάνοντας βόλτα με τα ποδήλατα στην ακροθαλασσιά.

2. Κάνεις δίαιτα; Μην βγάλεις και πανό!

Δεν χρειάζεται να μάθει όλος ο ντουνιάς ότι ξεκίνησες δίαιτα. Είναι παρατηρημένο ότι κάθε φορά που λες "ξεκινάω δίαιτα" οι γύρω (φίλοι, γνωστοί, γονείς και έτεροι συγγενείς) προσπαθούν να σε μπουκώσουν στο φαγητό λες και κινδυνεύεις να πεθάνεις από ασιτία. Τώρα αν βρεθείς σε μια εκδήλωση που δεν μπορείς ν' αρνηθείς το φαγητό, καλύτερα να πάρεις το πιατάκι με τα εδέσματα μπροστά σου αλλά δεν χρειάζεται να τα φας όλα από ευγένεια!

Θες παράδειγμα; Έστω ότι είσαι σε μια γιορτή με πλούσιο μπουφέ αλλά δεν θέλεις να πεις ότι κάνεις δίαιτα. Βάλε στο πιατάκι σου τα λιγότερο παχυντικά πράγματα που θα βρεις: σαλάτα με τόνο, ρολό κοτόπουλο ή φιλετίνια, κεφτεδάκια και γενικά τα στεγνά εδέσματα χωρίς πολλές σάλτσες και κρέμες.

3. Μάθε να ξεπερνάς τα πιθανά σαμποτάζ:

Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι στην πίστη σε μια δίαιτα, δεν είναι η απόφαση να ακολουθήσεις κάποιο πρόγραμμα για απώλεια κιλών αλλά η σωστή προετοιμασία απέναντι στα εμπόδια που μπορεί να προκύψουν στο δρόμο για το ονειρεμένο κορμί! Πρώτα πρώτα, πρέπει να δαμάσεις τα άτομα του περιβάλλοντός σου που μπορούν να κάνουν τη δίαιτα σου σμπαράλια. Για παράδειγμα, η μαμά σου που σε βλέπει τροφαντή και επιμένει να σου φέρνει τα ταψιά με το μουσακά. Ή ακόμα, οι κολλητές που λες ότι κάνεις δίαιτα και αυτές επιμένουν να τρέχετε στα κλαμπάκια για μαργαρίτες και κοσμοπόλιταν.

Θες παράδειγμα; Πώς θα παλέψεις τα πιθανά σαμποτάζ; Αν νιώθεις πως ένα άτομο ή μια κατάσταση αποτελεί εμπόδιο για τη δίαιτά σου, απλά σιγουρέψου πως υπάρχουν άλλοι άνθρωποι ή παράγοντες που σε βοηθούν να συνεχίσεις. Μπορεί η μαμά να θέλει να σε ταΐζει αλλά ο αγαπημένος σου που θέλει να χωρέσεις στο βραζιλιάνικο μαγιουδάκι θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις τη δίαιτα κάνοντάς σου συμπαράσταση!

4. Έχε έτοιμο ένα σενάριο επιβίωσης:

Άντε και ξεπερνάς τα πρώτα εμπόδια, άντε και δεν πέφτεις στην παγίδα των σαμποτάζ από συγγενικά πρόσωπα που προσπαθούν να κάνουν τη δίαιτά σου να πάει στράφι. Πώς είσαι σίγουρη, θα πεις, ότι μπορείς να τα καταφέρεις με κάθε τι που μπορεί να προκύψει καθημερινά και να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια ν' αδυνατίσεις; Έχε έτοιμο ένα σενάριο επιβίωσης

Θες παράδειγμα; Παρακάτω, θα βρεις μερικές χρήσιμες ατάκες για ν' αντιμετωπίσεις κάθε περίσταση που μπορεί να στείλει τη δίαιτά σου αδιάβαστη. Μην τα βάζεις με το φαγητό! Προετοιμάσου και θα τα καταφέρεις πριν τα καλοκαιρινά μπάνια στις πλαζ.

Α. "Όχι ευχαριστώ αλλά δεν πεινάω".

Β. "Μόλις έφαγα" .

Γ. "Εκτιμώ που έκανες τόση προετοιμασία ειδικά για εμένα αλλά θα πάρω ένα ταπεράκι για να απολαύσω τα καλούδια αύριο στη δουλειά" ? Μετά αν θες, στέλνεις το περιεχόμενο του τάπερ στον κάδο!

Δ. "Δεν θέλω να χαλάσω την παρέα αλλά εγώ πίτσα δεν θα φάω σήμερα. Θα έρθω αλλά θα φάω τη σαλατούλα μου" .

Ε. "Πονάει το στομάχι μου και δεν έχω όρεξη για φαγητό".

ΣΤ. "Δεν θέλω ν' αδυνατίσω για αισθητικούς λόγους αλλά πρέπει να χάσω βάρος γιατί αυτό μου ζήτησε να κάνω ο παθολόγος".

Ζ. "Αν δεν
σταματήσετε να με ταΐζετε, θα με χωρίσει ο καλός μου".



πηγη:womenonly
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

Bookmark and Share


SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: