Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

"Φέρσου σαν άντρας": γιατί και πώς (Νο2)

Νομίζουμε πως είμαστε οι καλύτερες. Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας και θεωρούμε πως είμαστε αλάνθαστες. Έλα όμως που η σιγουριά μας αυτή θα μας φάει. Γιατί υπάρχουν πολλές σωστές αντρικές αντιδράσεις που εφόσον τις υιοθετούσαμε, θα κάναμε τη ζωή μας καλύτερη και ευκολότερη. Ιδού τα αγορίστικα καμώματα που πρέπει ν' αντιγράψεις!

6. Ναι, αν θέλεις εσύ, τα πάντα μπορείς!
Από τα μεγαλύτερα προνόμια των ανδρών είναι η έμφυτη αυτοπεποίθηση και η σιγουριά που διαθέτουν ότι μπορούν να κυριεύσουν τον κόσμο (εφόσον το θελήσουν). Δυστυχώς για εμάς τα κοριτσάκια, ακόμα υποφέρουμε από την παλιοκαιρική αντίληψη που μας θέλει καλές, ευχάριστες και πρόθυμες να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες των άλλων! Βρες το κουράγιο και μην μένεις αιχμάλωτη των κατεστημένων. Ξέχνα τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις και αποφάσισε να κάνεις όσα επιθυμείς, αξίζεις και οφείλεις στον εαυτό σου να διεκδικήσεις έστω!

7. Υπάρχει και το όχι σαν απάντηση
Πόσες φορές του ζήτησες κάτι και ξέχασε να στο φέρει. Πόσες φορές εσύ κανόνιζες να πάτε κάπου μαζί και τελικά εκείνος σε γείωνε κι εσύ κατέληξες αλά μπρατσέτα με τις κολλητές. Εσύ από την άλλη είναι πιθανό να μην έχεις πει ποτέ και σε κανένα όχι απλά γιατί ντρέπεσαι ή θέλεις να είσαι αρεστή. Αν συνεχίσεις να λες ναι, δεν θα έχεις χρόνο ούτε να βγάλεις τα φρύδια σου και θα κυκλοφορείς σαν την Μαρία την Άσχημη. Νομίζεις πως τ' αγόρια είναι χαζά που λένε το ''όχι'' τόσο εύκολο. Και χρόνο γλυτώνουν και κόπο!

8. Ξεκόλλα από τα ταμπού που κουβαλάς:

Ακόμα ένα μειονέκτημα της γυναικείας φύσης είναι αυτή μας η ανάγκη να είμαστε και να δείχνουμε κυρίες. Εξαιτίας αυτής, βάζουμε τόσα πρέπει στη ζωή μας, που σπάνια αφήνουμε τον εαυτό μας να ξεσπάσει ή να λειτουργήσει ανθρώπινα.

Αντίθετα, τα αγόρια μπορούν πολύ εύκολα να ξεπεράσουν τα ταμπού που τυχόν έχουν! Έτσι, αν εκείνος οργιστεί θα ξεσπάσει. Εσύ απλά θα έκανες την πάπια, κινδυνεύοντας να σκάσεις. Ακόμα, πόσες φορές εκείνος τρώει και πίνει όπως θέλει (για να μην θυμηθώ το ρέψιμο), ενώ εσύ για να μην παρεξηγηθείς καταλήγεις νηστική και τσαντισμένη; Ξέχνα τα ταμπού και ζήσε τη ζωή σου προτού εκραγείς! Ο θυμός μπορεί να σου δείξει τα όρια σου, μέχρι που θα έφτανες για να υπερασπιστείς το δίκιο σου.

9. Σταμάτα να βλέπεις μόνο την άσχημη πλευρά της ζωής!
Πάρε για παράδειγμα τον αγαπημένο σου. Μπορεί ο κόσμος γύρω του να καίγεται, μπορεί να του κόβουν μισθούς και κεκτημένα δικαιώματα αλλά εκείνος δεν θα πτοηθεί και θα πανηγυρίσει σαν τρελός τη νίκη της ομάδας του στο ποδόσφαιρο. Αντίθετα εσύ, με την πρώτη αναποδιά θα σκύψεις το κεφάλι και μαύρη μαυρίλα θα πλακώσει τη ζωή σου. Με το ίδιο σκεπτικό, προσπάθησε να περιορίσεις την ιδέα που έχεις πως οι άνθρωποι που θα σε πλησιάσουν, θα έχουν τις χειρότερες προθέσεις για εσένα. Βρε δες το αγόρι αδερφάκι σου! Πόσες φορές δεν πικράθηκε από κορίτσια που του έδωσαν χυλόπιτες; Έχασε ποτέ την ελπίδα πως η επόμενη γυναίκα που θα γνωρίσει , θα είναι η ιδανική.

Υιοθέτησε και συ την ανδρική αισιοδοξία και αθωώτητα. Ακόμα και από μια εντελώς στραβή και ανάποδη υπόθεση, προσπάθησε να βρεις και το παραμικρό όφελος που μπορείς να έχεις! Όσο πιο επιφυλακτική είσαι απέναντι στους άλλους, τόσο περισσότερη ενέργεια θα σπαταλάς για να προφυλαχτείς! Αφέσου και λίγο. Ένα δύο χαστούκια δεν θα σου κάνουν κακό, ίσα ίσα που θα δυναμώσεις και θα είσαι καλύτερα προετοιμασμένη στο μέλλον.

10. Δείξε αγορίστικη ευγνωμοσύνη:

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην ξετρελαίνεται με τα δώρα και τις εκπλήξεις. Φυσικά, όσο περισσότερες εκπλήξεις μας κάνουν, τόσο πιο απαιτητικές γινόμαστε. Αντίθετα τα αγόρια λειτουργούν διαφορετικά στο επίπεδο της ευγνωμοσύνης. Ένα αγόρι θα εκτιμήσει την πλάτη που θα βάλει για χάρη του ο κολλητός στο πιο μικρό ή μεγάλο εγχείρημα. Για εκείνος, αρκεί να θυμάται ότι του χρωστά μια χάρη, μικρή ή μεγαλύτερη δεν παύει να είναι χάρη και ευγνωμοσύνη.

Εμείς, έχουμε το συνήθειο ν' αξιολογούμε σχολαστικά τις χάρες και τα δώρα που μας κάνουν οι άλλοι. Αν η κολλητή σου κάνει δώρο με 5 ευρώ, εσύ αμέσως θα σκεφτείς (όχι τη χειρονομία) να της δωρίσεις κάτι ίσης αξίας. Ένα αγόρι ποτέ δεν θα έμπαινε στη διαδικασία αυτή. Θα δεχόταν με ενθουσιασμό το δώρο του και θα έδειχνε την αντίστοιχη ευγνωμοσύνη στον κολλητό στην πρώτη ευκαιρία. Προσπάθησε κι εσύ να κάνεις το ίδιο. Σταμάτα να ενθουσιάζεσαι ή ν' απογοητεύεσαι υπερβολικά από το βαθμό που κρίνεις πως σε αγαπούν οι άλλοι. Σκέψου τι αξίζει για εσένα η τάδε κολλητή ή το τάδε αγόρι και μην σκορπάς την ενέργειά σου σκεπτόμενη πως αξίζεις όσο το δώρο που σου έκανε κάποιος. Άλλωστε, η αξία σου είναι ανεκτίμητη.




πηγη:womenonly
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share


SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: