Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Νέα 24ωρη ή 48ωρη απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Νέα 24ωρη ή 48ωρη απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥNέα 24ωρη ή 48ωρη γενική πανεργατική απεργία την ερχόμενη εβδομάδα, ταυτόχρονα με την κατάθεση στη Βουλή και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του νέου ασφαλιστικού, θα οργανώσουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μετά το χτεσινό το μεγαλύτερο, μετά τη μεταπολίτευση, συλλαλητήριο στην Αθήνα.

ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζομενους σε νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα μέτρα αύριο στις 6 μ.μ. έξω από τη Βουλή

Απο την πλευρά του το ΠΑΜΕ οργανώνει την ίδια ώρα συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

Στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίο του Αρεως που αμαυρώθηκε από το συγκλονιστικό θάνατο των τριών αθώων θυμάτων σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικάτων, ο αριθμός των διαδηλωτών άγγιξε τις 150.000 ενώ σε πολλούς κλάδους και χώρους του ιδιωτικού τομέα η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία έφθασε στο 100%.

Κεντρικό μήνυμα της απεργίας ήταν να αλλάξουν ριζικά οι κυβερνητικές εξαγγελίες καθώς και οι όροι και οι προκλητικές απαιτήσεις των δανειστών της Τρόικας οι οποίοι – όπως τόνισαν οι ομιλητές - επέβαλαν “τοκογλυφικά επιτόκια και τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες περιοριστικές πολιτικές στην οικονομία και την κοινωνία της χώρας μας”.

Στα συνθήματα που κυριάρχησαν οι διαδηλωτές ζητούσαν να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, οι οικονομικά ισχυροί και όσοι ευθύνονται για αυτή την τραγική θέση της χώρας.

“Ενωμένοι όπως οι Γάλλοι...”

«Θα αγωνιστούμε ενωμένοι, όπως το πέτυχαν οι γάλλοι συνάδελφοί μας. Ενωμένοι θα αποκρούσουμε αυτή την αντεργατική πολιτική» προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Ι. Παναγόπουλος. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν το μήνυμα που έστειλε και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος ο οποίος, με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν μετά το συλλαλητήριο και το θάνατο 3 αθώων, δήλωσε ότι «η βία οδηγεί στο φασισμό και χτυπά τους αγώνες που αναπτύσσονται για να μην εξαθλιωθεί η ζωή της πλειοψηφίας της κοινωνίας και των επόμενων γενεών
Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης εκπρόσωποι από την ΣΕΣ, DGB, CGT, FO, CFDT Γαλλίας και την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εργατών Μετάλλου.

Απεργεί την Πέμπτη η ΟΤΟΕ

24ωρη απεργία για την Πέμπτη προκήρυξε η ΟΤΟΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο των τριών υπαλλήλων σε υποκατάστημα της Marfin Egnatia. Σε ανακοίνωσή της, η Ομποσπονδία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τα οικονομικά μέτρα σημειώνοντας «Οι φυσικοί αυτουργοί πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Οι ηθικοί αυτουργοί, όμως, πρέπει να αναζητηθούν στην ασκούμενη πολιτική, στην επιχειρησιακή στάση της αστυνομίας αλλά και στις διοικήσεις των Τραπεζών που με την εκβιαστική τους πρακτική εμποδίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις και με την ανευθυνότητά τους δεν λαμβάνουν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, για να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές»
Πηγη:protothema.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: