Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

«Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2010»


«Ημέρα και Νύχτες Μουσείων για την κοινωνική συνύπαρξη»

Διήμερο εκδηλώσεων από το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας και τα Θεραπευτικά Προγράμματα «ΚΕΘΕΑ Νόστος» και «ΚΕΘΕΑ Εξάντας» διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2010, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το θέμα που επιλέχθηκε για φέτος από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων είναι «Μουσεία για την κοινωνική συνύπαρξη». Με στόχο τη μετατροπή των μουσείων από φύλακες πολιτισμού σε φόρουμ έκφρασης και συζήτησης θεμάτων πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα που χρειάζονται συνεχή διαπραγμάτευση και ζητούν επίλυση και συμφιλίωση, το Ιστορικό Αρχείο της Eθνικής Tράπεζας της Eλλάδας συνεργάζεται με το ΚΕΘΕΑ, έναν ευαίσθητο κοινωνικό χώρο, ώστε από κοινού να δοθεί η ευκαιρία για γνωριμία και αλληλεπίδραση μέσα από τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, οι δύο φορείς προγραμματίζουν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους για μία ημέρα (Παρασκευή 14 Μαΐου, 10:00-14:00 με εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία) και δύο νύχτες (Παρασκευή 14 Μαΐου 18:00-22:00 και Σάββατο 15 Μαΐου, 18:00-24:00) με ξεναγήσεις στους εκθεσιακούς χώρους του Αρχείου, προβολές video, ομιλίες, εκθέσεις (φωτογραφίας, χειροτεχνίας, ζωγραφικής, αρχειακού υλικού) εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους και μουσική παράσταση με τίτλο «Ελλάς Ελλήνων...» των Σπύρου Κουρκουνάκη και Γιάννη Σαμπά με τραγούδια για τη νεότερη ελληνική ιστορία μέσα από το νεοελληνικό ρεπερτόριο.

Τέλος, στους χώρους του Αρχείου θα φιλοξενηθούν καλλιτεχνικά έργα από την έκθεση «Ερυσίχθων. Σύγχρονη ανάγνωση του μύθου» που οργανώνει το Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών στους χώρους των μουσείων που μετέχουν στο Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων του Κέντρου της Αθήνας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο κτίριo όπου στεγάζεται το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας, Μέγαρο Διομήδη, 3η Σεπτεμβρίου 146, στην Αθήνα.



πηγη:zougla
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: