Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Διατροφή στο διαβήτη τύπου 2 και σεξουαλικά προβλήματα


Στη πολυκεντρική αυτή μελέτη διερευνήθηκε η σχέση που μπορεί να έχει η διατροφή με τη παχυσαρκία, το μεταβολικό σύνδρομο και τη στυτική δυσκολία.

Οι άνδρες με διαβήτη τύπου 2 υποφέρουν σε σημαντικό βαθμό και από τα τρία προαναφερθέντα σύνδρομα που έχουν σχέση κυρίως με την αλλαγή της αντοχής στην ινσουλίνη, τον μεταβολισμό των λιποκυττάρων και τις αγγειακές βλάβες που τα συνοδεύουν.

Η αύξηση βάρους και του δείκτη σωματικής μάζας συνήθως είναι υπόστρωμα και αιτία για τον διαβήτη και το μεταβολικό σύνδρομο (πίεση, αγγειοπάθεια κ.λπ.), με επιπτώσεις στον κυκλοφορικό εν γένει και πιο ειδικά στον στυτικό μηχανισμό, εξού και πολλοί διαβητικοί άνδρες υποφέρουν από ανικανότητα.

Στη μελέτη αυτή, η σύγκριση έγινε ανάμεσα σε άνδρες με το διαβήτη τύπου 2 που είχαν καλή σχέση με τη μεσογειακή διατροφή και σε άνδρες που ακολουθούσαν άλλες διατροφικές συνήθειες.

Οι άνδρες με σωστή μεσογειακή διατροφή είχαν καλύτερο βάρος, λιγότερο μεταβολικό σύνδρομο και λιγότερες επιπτώσεις στη σεξουαλική τους ζωή.

Το συμπέρασμα των ερευνητών ήταν πως, ανεξαρτήτως της παθήσεως (του διαβήτη), ο τρόπος ζωής μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στις λιγότερες επιπλοκές, ασχέτως της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνουν οι διαβητικοί.

Η μεσογειακή διατροφή κρατούσε τη ρύθμιση του σακχάρου σε καλά επίπεδα, οι άνδρες ήσαν πιο αδύνατοι και υπέφεραν λιγότερο απο τις γνωστές επιπλοκές του μεταβολικού συνδρόμου (πίεση, λιπίδια, κυκλοφορία.)




πηγη:zougla
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: