Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Πόση αλήθεια κρύβουν γνωστά γιατροσόφια (Νο1)

Πόσα και πόσα γιατροσόφια δεν σου κληροδότησε η μαμά ή η γιαγιά σου και πόσα από αυτά δεν υιοθέτησες κι εσύ στην καθημερινή σου ζωή; Σίγουρα, τα περισσότερα από αυτά δεν έχεις ιδέα από πού προέκυψαν και φυσικά πόσο αληθινά ή ανυπόστατα είναι. Δουλειά μας είναι να επιβεβαιώσουμε ή να καταρρίψουμε τους μύθους περί υγείας που περνούν από γενιά σε γενιά.
Κι αν νομίζεις ότι τα γιατροσόφια είναι προνόμιο ελληνικό, μάθε πως τουλάχιστον 33 εκατομμύρια Βρετανοί πιστεύουν σε συμβουλές που διατηρήθηκαν από πάππου προς πάππο. Σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική έρευνα (στην οποία έλαβαν μέρος 3000 ενήλικες) το 69% αποκάλυψε πως πιστεύει σε λαϊκά γιατροσόφια ενώ το 72% φροντίζει να κάνει γνωστές τις συμβουλές αυτές και στις επόμενες γενιές. Για να δούμε πόσες εξ' αυτών ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα:

1) Αν τραβήξεις μια άσπρη τρίχα θα φυτρώσουν ακόμα τρεις στη θέση της:

Ολίγον Ψέματα!

Χρειάζεται να περάσουν τρεις μήνες για να φυτρώσει μια νέα τρίχα και ακόμα τρεις για να φτάσεις να την παρατηρήσεις. Όπως καταλαβαίνεις, αν όντως τα μαλάκια σου έχουν αρχίσει να γκριζάρουν, μέχρι να μεγαλώσει και πάλι η λευκή τρίχα που έκοψες, στην γύρω περιοχή είναι πιθανό να έχουν μεγαλώσει αρκετές κάποιες γκρίζες και εσύ απλά να πιστεύεις πως αυτές φύτρωσαν αντικαθιστώντας την μία λευκή που τράβηξες.

2) Η μυτερή κοιλιά δείχνει πως κυοφορείς αγόρι

Ψέματα!

Οι παλιές γυναίκες πίστευαν πως μπορούν με μια ματιά την κοιλιά της εγκύου να καταλάβουν το φύλο του παιδιού που κυοφορεί. Η μυτερή κοιλιά είναι σημάδι πως κουβαλάς αγόρι ενώ η πιο στρογγυλή κοιλιά είναι σημάδι για το κορίτσι. Βέβαια, ανάμεσα σε ένα έμβρυο αρσενικό από το θηλυκό, η μόνη διαφορά που υπάρχει, βρίσκεται στα γεννητικά όργανα που με γυμνό μάτι δεν φαίνεται με τίποτα στην περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά μόνο στον υπέρηχο! Η διαφορά στο σχήμα της κοιλιάς, σχετίζεται με διάφορους παράγοντες όπως η θέση του μωρού, η κατάσταση των κοιλιακών μυών, ακόμα και και ο σκελετός και το βάρος της εγκύου.

3) Αν κάθεσαι κοντά στο καλοριφέρ ή ακουμπάς σε κρύο τοίχο, θ' αποκτήσεις

Ψέματα

Οι αιμορροΐδες προκύπτουν συνήθως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή ως αποτέλεσμα της χρόνιας δυσκοιλιότητας και καθόλου δεν έχουν να κάνουν με αλλαγές στη θερμοκρασία.

4) Έχεις καούρες; Θα κάνεις μαλλιαρό μωρό

Πιθανότατα αληθές

Ερευνητές του Πανεπιστημίου "Johns Hopkins" βρήκαν κάποια αλήθεια στη νουθεσία αυτή. Αφού εξέτασαν 64 έγκυες γυναίκες, ταίριαξαν το βαθμό της καούρας που ένιωθαν αυτές, με τις φωτογραφίες των νεογέννητων και του τριχωτού της κεφαλής αυτών. Από τις 28 γυναίκες που υπέφεραν από έντονες καούρες κατά την εγκυμοσύνη, οι 23 γέννησαν μαλλιαρά παιδιά, ενώ από τις 12 που δεν είχαν καούρες, οι 10 γέννησαν μωράκια με ελάχιστο τρίχωμα.

5) Το σεξ στα όρθια αποτελεί την πιο επιτυχή αντισυλληπτική στάση:

Ψέματα!

Τα σπερματοζωάρια είναι πολύ ικανά στο κολύμπι μέσα στον κόλπο, τη μήτρα και τις σάλπιγγες με σκοπό να φτάσουν και να γονιμοποιήσουν το ωάριο και η στάση του σώματος καθόλου δεν εμποδίζει ή διευκολύνει την ικανότητά τους. Άλλωστε, το σπέρμα ζει μέχρι και 72 ώρες μέσα στον κόλπο ενώ η όρθια στάση δεν διαρκεί πάνω από μια ώρα. Τις υπόλοιπες 71 ώρες, θα κάνεις τον πελαργό, όρθια στη γωνία;

Μειώνουν τα μπάνια με καυτό νερό την ικανότητα του σπέρματος να γονιμοποιήσει; Την αλήθεια γι' αυτή αλλά και άλλες σοφίες, θα μάθουμε στο δεύτερο μέρος του άρθρου σε λίγες ημέρες!



πηγη:womenonly
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share


SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: