Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

10ήμερο τζαζ πάρτι αλά ελληνικά



Η καρδιά της ελληνικής τζαζ χτυπά στο Half Note Jazz Club. Ο γνωστός μουσικός χώρος δίνει βήμα σε Ελληνες μουσικούς που ασχολούνται με την τζαζ μουσική προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις δυνατότητές τους. Το 4ο Δεκαήμερο Ελληνικής Τζαζ Σκηνής θα πραγματοποιηθεί στο Half Note από τις 8 έως 13 Μαΐου και θα φιλοξενήσει γνωστούς καλλιτέχνες οι οποίοι θα συνομιλήσουν με το κοινό στην ιδιαίτερη μουσική γλώσσα της τζαζ.

«Μπλε βελούδο» είναι ο τίτλος της παράστασης της Σίας Κοσκινά (12, 13, 14/5)

Για πρώτη φορά
Στις 8, 9 και 10 Μαΐου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Γιώργο Χατζηνάσιο σε έναν ρόλο διαφορετικό απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Ο γνωστός Ελληνας συνθέτης αποκαλύπτει για πρώτη φορά επί σκηνής το τζαζ μουσικό του πρόσωπο. «Από την ηλικία των 12 ετών ήμουν ένας πολύ καλός τζαζ πιανίστας. Δεν εξέφρασα όμως ποτέ δημόσια αυτή τη μουσική μου ιδιότητα γιατί θεωρούσα πως ήταν ασυμβίβαστη με αυτή του τραγουδιού» μας λέει ο Γιώργος Χατζηνάσιος και συμπληρώνει: «Για να είσαι τζαζίστας πρέπει να έχεις μια ιδιαιτερότητα στον τρόπο ζωής σου και μια ευφυΐα ώστε να μπορείς να αυτοσχεδιάζεις. Αν προσέξετε όλοι οι μουσικοί της τζαζ είναι πολύ έξυπνοι άνθρωποι».

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Γιώργος Χατζηνάσιος τις τρεις αυτές βραδιές στο «Half Note» θα περιλαμβάνει δικές του συνθέσεις, από διάφορες χρονικές περιόδους, που τοποθετούνται στον μουσικό χώρο της τζαζ. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς ο Γιώργος Χατζηνάσιος μαζί με τους σολίστες Αλέκο Χρηστίδη στα ντραμς και Αντώνη Λαδόπουλο στο σαξόφωνο, Μάνο Λούτα στο κόντρα μπάσο και Πηνελόπη Τζανετάκη στο τραγούδι θα παίξουν και θα τραγουδήσουν αγαπημένα τζαζ κομμάτια της παγκόσμιας τζαζ σκηνής.

Τη σκυτάλη θα πάρουν, στις 11 Μαΐου, οι «Burger Project». Πρόκειται για ένα συγκρότημα με μουσική ποικιλία που αναμειγνύουν με μεγάλη φαντασία μουσικά στοιχεία από ροκ εν ρολ, σκα, μπάλκαν, σουίνγκ και μπαλάντες της δεκαετίες του ‘80. Το αποτέλεσμα των μουσικών τους διασκευών εντυπωσιάζει και ξεσηκώνει.

Η Σία Κοσκινά θα προσφέρει ένα γοητευτικό ταξίδι μέσα από τη μουσική του κινηματογράφου, στις 12, 13 και 14 Μαΐου. «Μπλε Βελούδο» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης της ηθοποιού - περφόρμερ, η οποία θα συνοδεύεται από τον συνθέτη και πιανίστα Ανδρέα Ζαφειρόπουλο και πενταμελές μουσικό σύνολο. Ολοι μαζί θα ταξιδέψουν το κοινό τους στον κόσμο του ευρωπαϊκού κινηματογράφου μέσα από αγαπημένες συνθέσεις και τραγούδια σημαντικών Ελλήνων και ξένων δημιουργών όπως οι Εντίθ Πιάφ, Κουρτ Βάιλ, Νίνο Ρότα, Χένρι Μαντσίνι, Νικόλα Πιοβάνι, Ρενέ Ομπρύ, Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Δημήτρης Παπαδημητρίου κ.α.

Το 4ο Δεκαήμερο Ελληνικής Τζαζ Σκηνής θα ολοκληρωθεί με τη μουσική παράσταση που θα δώσουν, στις 12 και 13 Μαΐου, οι «Human Touch». Το γνωστό συγκρότημα των δεξιοτεχνών Ντέιβιντ Λιντς, Γιώτη Κιουρτσόγλου και Σταύρου Λάντσια θα παίξουν και θα αυτοσχεδιάσουν πάνω σε τζαζ μελωδίες και ρυθμούς δημιουργώντας ένα πρωτότυπο μουσικό αποτέλεσμα.


«4ο Δεκαήμερο Ελληνικής Τζαζ σκηνής» από 8 έως 13 Μαΐου στο «Half Note Jazz Club» (Τριβωνιανού 17, Μετς. Τηλ. 210-9213310).

Εναρξη: 10.30 μ.μ.



πηγη:ethnos
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: