Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Οι 10 καλύτερες ταινίες με super heroes

10. Superman the Movie (1978)



Ίσως θα έπρεπε η συγκεκριμένη ταινία -μόνο και μόνο επειδή έγραψε ιστορία- να ήταν πιο ψηλά στη λίστα. Η πρώτη ταινία με τον Σούπερμαν βγήκε το 1979 και αποθέωσε τον Κρίστοφερ Ριβ σε έναν ρόλο που θα τον ακολουθούσε σε όλη την καριέρα του. Όμως ο Ριβ δεν είναι το μόνο καλό στοιχείο του φιλμ. Στο καστ συμμετείχαν οι εκπληκτικοί Μάρλον Μπράντο ως ο Jor-El και ο Τζιν Χάκμαν ως ο Λεξ Λούθορ, ενώ συνολικά ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.


9. Batman (1989)





Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Τιμ Μπάρτον θα έκανε μια μεταφορά του Μπάτμαν για τη μεγάλη οθόνη, οι φαν του κόμικ δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τη χαρά τους. Ειδικά όταν έγινε γνωστό ότι το ρόλο του Τζόκερ θα είχε ο Τζακ Νίκολσον, ο ενθουσιασμός ανέβηκε στα ύψη. Το μόνο "μελανό" σημείο φαίνεται να ήταν η επιλογή του Μάικλ Κίτον για τον ομώνυμο ρόλο- μια κατάσταση ανάλογη με την επιλογή του Ντάνιελ Κρεγκ για τον Τζέιμς Μποντ. Κι όμως, ο Κίτον έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και ικανοποίησε και τους πιο απαιτητικούς, όπως θα έκανε και αρκετά χρόνια μετά ο Κρεγκ. Αν και η Γκόθαμ Σίτι του Μπάρτον δεν έχει καμία σχέση με τη νεότερη εκδοχή της από τον Κρίστοφερ Νόλαν, δεν παύει να είναι μια εμπνευσμένη και καρτουνίστικη μεταφορά.



8. X-Men (2000)



Οι πιο διάσημοι μεταλλαγμένοι του κόσμου στην πρώτη τους ταινία κατάφεραν και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Με τέτοιο καστ δεν θα μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς: Χιου Τζάκμαν, Ιαν Μακ Κέλεν, Χάλι Μπέρι, Ρεμπέκα Ρομίν Στάμος! Μην ξεχνάμε ότι είναι η ταινία που ουσιαστικά γέννησε την καριέρα του Χιου Τζάκμαν. Και το franchise του δεν ήταν καθόλου μα καθόλου απογοητευτικό -αν εξαιρέσει κανείς το τελευταίο spin off με τον Γουλβερίν.



7. Spider Man (2002)



H απόλυτη εκδίκηση των "φυτών". Ένας παράξενος, ντροπαλός και λίγο nerd τύπος δαγκώνεται από μια αράχνη και μεταμορφώνεται στον διάσημο ήρωα που καλύπτει τις αποστάσεις κολλώντας τον ιστό του πάνω στους ουρανοξύστες. Φαντασμαγορικά εφέ, love story, και ένας κακός που απειλεί να σπείρει τον πανικό. Ο Τόμπι Μαγκουάιρ μαζί με την Κρίστεν Ντανστ και τον Τζέιμς Φράνκο μας χαρίζουν ένα δίωρο διασκέδασης σε μια αυθεντική ατμόσφαιρα κόμικ που αρμόζει στον συγκεκριμένο υπερήρωα.



6. HellBoy 1,2 (2004-2008)




Aν και στο σύνολο του το φιλμ δεν μπορεί να ανταγωνιστεί άλλες παραγωγές, μόνο και μόνο η ανεξάντλητη φαντασία και το ιδιαίτερο ταλέντο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο να ζωντανεύει χαρακτήρες και να πλάθει άλλους κόσμους, κερδίζουν στο Hellboy μια θέση στη δεκάδα. Οι φαν του underground κόμικ έμειναν ευχαριστημένοι, τόσο ώστε να του δώσουν το εισιτήριο για ένα σίκουελ -που για πολλούς είναι ακόμα καλύτερο.



5. X2 (2003)



Oι Χ-Men επιστρέφουν και μας χαρίζουν μια ακόμα μεγαλύτερη περιπέτεια. Στο καστ προστίθενται και άλλοι μεταλλαγμένοι με ενδιαφέρουσες σωματικές και πνευματικές ικανότητες, ενώ τα εντυπωσιακά εφέ δεν λείπουν ούτε από αυτό το δεύτερο φιλμ. Μετά από την αποδοχή του πρώτου σίκουελ, μια τρίτη συνέχεια ήταν αναμενόμενη που αν και κατώτερη των προηγούμενων δύο, ικανοποίησε τους θαυμαστές και το κοινό.



4. Iron Man (2008)



Η ολοκληρωτική επάνοδος του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στον κινηματογράφο. Πολλοί διαφωνούσαν αρχικά για την επιλογή του συγκεκριμένου ηθοποιού για τον ρόλο του Iron Man, αλλά η επιτυχία του στο box office αλλά και στη συνείδηση των κριτικών διέψευσε τις αρχικές εκτιμήσεις. Ας ελπίσουμε το Iron Man 2 να μοιάζει αρκετά στο πρώτο και ας ευχηθούμε να είναι ακόμα καλύτερο.



3. Batman Begins (2005)



Ή αλλιώς πως ο Μπρους Γουέιν έγινε ο Σκοτεινός Ιππότης. Το Batman Begins είναι η ταινία που σηματοδότησε την αρχή ενός νέου είδους ταινίας-κόμικ: εκείνη που δεν βασίζεται αποκλειστικά στην εικόνα και την αρχική σύλληψη του σχεδιαστή και εμπνευστή, αλλά παίρνει την ιδέα και την μετενσαρκώνει σε ένα αληθοφανές και ρεαλιστικό φιλμ. Μια νέα εποχή άρχισε το 2005, για να έρθει στον "χρυσό αιώνα" της λίγα χρόνια μετά.



2. Spider Man 2 (2004)



Ο Άνθρωπος- Αράχνη επιστρέφει και μαζί του φέρνει τους παλιούς γνώριμους αλλά και μερικούς καινούργιους. Ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή της πρώτης ταινίας, πάει το όλο concept ένα βήμα παραπέρα. Κι αυτό για ένα λόγο: αν τα εφέ του πρώτου Spiderman ήταν καταπληκτικά, τότε δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τα εφέ του δεύτερου. Το γεγονός ότι η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Οπτικών Εφέ εκείνη τη χρονιά, το επιβεβαιώνει.



1. Τhe Dark Knight (2008)



Kανείς δεν παραξενεύεται με την κορυφή. Ο αδικοχαμένος Χιθ Λέτζερ παραδίδει μαθήματα υποκριτικής, ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν αντιμετωπίζει την ταινία με το class που της αξίζει και το όλο αποτέλεσμα στέφει την ταινία νικήτρια. Τα πάντα ήταν αλλιώς πριν το Dark Knight. Καμία ταινία με πρωταγωνιστές που είχαν υπεράνθρωπες δυνάμεις δεν είχε καταφέρει να έχει τόσο μεγάλη απήχηση στην Ακαδημία και ποτέ άλλοτε δεν αντιμετωπίζαμε το είδος "μεταφορά από κόμικ" τόσο σοβαρά. Τελικά έφυγε με 2 βραβεία Όσκαρ από τα 8 για τα οποία είχε προταθεί και κατέρριχε κάμποσα ρεκόρ στα αμερικάνικα και παγκόσμια box office.



Eιδική Μνεία:



- Στο The Incredibles, που συνδύασε το animation με το εμπνευσμένο σενάριο και την κλασική συνταγή των υπερ-ηρώων με τις απαραίτητες δόσεις χιούμορ.

- Στο The Mask που έβγαλε τον Τζιμ Κάρεϊ και την Κάμερον Ντίαζ.

- Στο Wanted, για την ενέργεια, το ρυθμό και την ένταση του (ΟΚ, και για την Αντζελίνα Τζολί).

- Στο Blade, επειδή έκανε μόδα τους βρικόλακες πολύ πριν το Twilight.





πηγη:men24
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: