Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ : ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ


Ο Γιώργος Μουρελάτος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Τελειώνοντας το ενιαίο Λύκειο έκανε τα χαρτιά του για να γίνει Ζαχαροπλάστης αλλά στην πορεία και μόλις είχε τελειώσει το Λύκειο πέρασε Ηλεκτρολόγος στα Τ.Ε.Ι. Πάτρας.Τότε εμφανίστηκε στή ζωή του το πρώτο μεγάλο δήλημα : Ηλεκτρολόγος ή Ζαχαροπλάστης;
Τελικά και αφού τα έβαλε κάτω και τα ζύγησε και τα δυο πήρε την μεγάλη απόφαση να ακολουθήσει την τέχνη της Ζαχαροπλαστικής.Σωστό ή λάθος ο χρόνος θα το δείξει.Ο ίδιος πάντως φαίνεται σίγουρος και ευχαριστημένος για την επιλογή του.
Κατέβηκε στη Ρόδο για δυο χρόνια και αποφοίτησε απο την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων της Ρόδου το 2005.

Σήμερα εργάζετε στο ξενοδοχείο Intercontinental ενω πρίν είχε περάσει απο το Athens Sofitel και απο το Hilton Rhodes Resort.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείτε με τα δυο του αγαπημένα χόμπυ που είναι το κυνήγι και το ψάρεμα.

Ο Γιώργος Μουρελάτος δέχτηκε με πολύ χαρα να μιλήσει στο Τρελό Γαιδούρι για τον ίδιο αλλα και για τα μελλοντικά του σχέδια.

ΕΡΩΤΗΣΗ :Πως προέκυψε Γιώργο η Ζαχαροπλαστική στην πορεία σου;

Εντελώς ξαφνικά.Είχα περάσει στα Τ.Ε.Ι Πάτρας Ηλεκτρολόγος αλλά ταυτόχρονα και στην Σ.Τ.Ε Ρόδου Ζαχαροπλάστης αφού είχα καταθέσει τα χαρτιά μου.Ηθελα να ακολουθήσω κάποιο επάγγελμα που θα μου ταιριάζει και νομίζω οτι μου ταιριάζει η Ζαχαροπλαστική γι΄αυτό και αποφάσισα να γίνω τελικά Ζαχαροπλάστης.

ΕΡΩΤΗΣΗ : ΠΟΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ;

Ημουν άπειρος και δεν ήξερα πως λειτουργούν τα πράγματα.
Δεν είχα ασχοληθεί πιο πρίν με τον κλάδο και τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα στην αρχή γιατί έπρεπε να μάθω τον τρόπο δουλειάς,το περιβάλον και να μπορέσει να "στρώσει το χέρι" μου οσο το δυνατόν πιο γρήγορα.Με την πάροδο του χρόνου και με πολύ υπομονή,μεράκι και τους κατάληλους ανθρώπους δίπλα μου η τέχνη της Ζαχαροπλαστικής έγινε γρήγορα κομμάτι της ζωής μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ : ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ;

Η Απόλυτη αφοσίωση στην τέχνη και το επαναλαμβανόμενο ενδιαφέρον για κάθε τι καινούριο ή παλιό που μπορείς να ανακαλύψεις και να μάθεις απ΄αυτό.

ΕΡΩΤΗΣΗ : ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΛΑΞΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ;

Εχει επηρεαστεί πολύ ο κλάδος σε βάρος της ποιότητας,του ανθρώπινου δυναμικού και των απαιτήσεων που δυστηχώς έχουν ακολουθήσει τον δρόμο της οικονομικής κρίσης.

ΕΡΩΤΗΣΗ : ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΟΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥN ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ;

Eίναι μια μεγάλη αλήθεια που δεν μπορούν οι άλλοι να αντιληφθούν.
Αφιερώνεις τόσο πολύ χρόνο μέσα στο εργαστήριο που μετά φεύγοντας απο εκει θέλεις να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς.
Αλλα το μυαλό σου είναι συνέχεια εκεί.

ΕΡΩΤΗΣΗ : ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΣΕ Η ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ;

Πήρα θετικά στοιχεία απο το επάγγελμα οπως το να είμαι οργανωτικός,να σκέφτομαι εξυπνα και γρήγορα αλλα χωρίς να χάνω τις λεπτομέρειες,να προσπαθώ να κάνω το καλύτερο,να συνυπάρχω με άλλους ανθρώπους διαφορετικής νοοτροπίας.
Μέσα στο εργαστήριο ξεχνιέμαι απο τα προβλήματα.

ΕΡΩΤΗΣΗ : ΣΕ ΤΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ Η ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Είναι γεγονός οτι η χώρα μας εχει μια παράδοση στον τομέα του γλυκού.Πιστεύω οτι η ποιότητα είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο λόγω της πληθώρας των πρώτων υλών αλλά χρειάζετε ακόμα βελτίωση.
Υπάρχει η διάθεση και η όρεξη απο τα νεα τα παιδιά να ανεβάσουν την ζαχαροπλαστική ακόμα ενα επίπεδο πάνω στην Ελλάδα.

ΕΡΩΤΗΣΗ : ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ;

Να προχωρήσει με ορθά και σταθερά βήματα,να συμμερίζετε την γνώμη των άλλων αλλα να ακούει πάντα την δικιά του γνώμη και να καταλήγει στην σωστή απόφαση που αυτός κρίνει.

ΕΡΩΤΗΣΗ : ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΣΟΥ ΣΤΟΧΟΙ;

Να διευρύνω τις γνώσεις μου και τις επιδεξιότητες μου.Στόχος είναι να συνεχίσω να δουλεύω σε χώρους με ποιότητα που σου δίνουν την δυνατότητα να αναπτύξεις και να παρουσιάσεις την δουλειά σου και με ανθρώπους με όρεξη και μεράκι.






Bookmark and Share

SHARE THIS

5 σχόλια:

  1. geia sou synadelfe m tis kalitexnies soy................ayta kaneis k mas mageueis..an k tha hthela ena pio kodino sto spitaki.filia voskopoula

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pes ta re zaxarakia!!!
    etsi allakse tous ta fwta me thn zaxaroplastikh sou!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Bravo Giorgo sou efxomai h epomenh sto Gourmet kai Gastronomo, gia na ma8oun oloi ti asteria exoume!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pros to blog sas.....eimaste ena neo blog pou ksekinisame prin peripou 40 imeres efxomaste kai elpizoume kai sti diki sas stiriksi...eimaste pamta sti diathesi sas gia oti xriastite
    sas efxaristoume ek ton proteron..
    www.ksipnistere.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/12/09, 9:54 μ.μ.

    george moore,ante geia mwri pswnara hahahaha h proteleutaia apanthsh einai apisteuth!! vgalmenos ap thn idia th zwh eisai re gamwto, sigklonizeis kosmo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή