Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Προειδοποίηση για μολυσμένο βρεφικό γάλα στην αγορά


Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας αρχής της Ελβετίας, η παρτίδα S06 του γάλατος πρώτης βρεφικής ηλικίας με την εμπορική ονομασία SANUTRI NATUR PRETERN και ημερομηνία λήξης 21/01/2010, διαπιστώθηκε ότι έχει επιμολυνθεί με τα βακτηρίδια E-Coli και Staphylococcus epidermidis.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ, «το προϊόν παράγεται στην Ελβετία και η διανομή γίνεται στην Ισπανία από την εταιρεία Nutrition & Sante μόνο σε Νοσοκομειακές μονάδες. Η επιμόλυνση έχει επιβεβαιωθεί για την παραπάνω παρτίδα, αλλά διερευνώνται και άλλες παρτίδες του προϊόντος».

Επισημαίνεται επίσης ότι το SANUTRI NATUR PRETERN δεν κυκλοφορεί νόμιμα στην Ελληνική αγορά. «Ωστόσο είναι πιθανό να έχει εισαχθεί παράνομα, γι αυτό εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι «τα γάλατα πρώτης βρεφικής ηλικίας διακινούνται μόνο μέσω φαρμακείων. Η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών».
Πηγη:forthnet






Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: