Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Βρέθηκε η κλεμμένη επιγραφή του Άουσβιτς.


Στα χέρια της πολωνικής αστυνομικής βρίσκεται η μεταλλική επιγραφή που εκλάπη από την πύλη του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς Μπίρκεναου την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας στην Κρακοβία, για την κλοπή της επιγραφής, η οποία βρέθηκε σε τρία κομμάτια, έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται πέντε άνδρες ηλικίας 20 έως 39 ετών.

Η κυνική επιγραφή «Arbeit Macht Frei» (Η εργασία απελευθερώνει) κατασκευάστηκε από Πολωνούς αιχμαλώτους τον Ιούνιο του 1940, έξι μήνες μετά την ίδρυση του διαβόητου στρατοπέδου στο οποίο δολοφονήθηκαν περισσότεροι από 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους Εβραίοι.

"Η επιγραφή έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Ολοκαυτώματος, διότι όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι στο Άουσβιτς η εργασία δεν απελευθέρωσε κανέναν και ότι εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά δολοφονήθηκαν σ' αυτόν τον τόπο", είχε δηλώσει ο ραβίνος Μάρβιν Χίερ, ιδρυτής και διευθυντής του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ.

Οι πολωνικές είχαν ανακοινώσει ότι θα έδιναν αμοιβή 115.000 ζλότι (28.600 ευρώ) σε κάθε άτομο που θα έδινε πληροφορίες για την ανεύρεση της επιγραφής και τη σύλληψη των δραστών και είχαν ζητήσει τη συνδρομή της Ιντερπόλ. Η σφυρήλατη κλαπείσα επιγραφή αντικαταστάθηκε από ακριβές αντίγραφο που φυλασσόταν στο ομώνυμο μουσείο από το τέλος του πολέμου.
Πηγη:enet




Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: